Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Tijesan porez Osijeka u Pečuhu, Bjelanović se vratio u momčad

Tijesan porez Osijeka u Pečuhu, Bjelanović se vratio u momčad

Autor: BB.hr/Vrijednosnice Osijek Photo: KK Vrijednonice Osijek

Sjajni uvjeti u Mađarskoj

Vrijednosnice Osijek su odigrale pripremnu utakmicu protiv NKA Universitas Pecs i izbgubile rezultatom 86:85.

NKA Universitas Pecs - Vrijednosnice Osijek 86:85, (24:31, 26:19, 17:20, 19:15).

NKA: Brbaklić 2, Herger, Ratgeber, Durham 18, Kollar 2, Scherer 6, Melg 16, Bor 2, Baćović 13, Durmo 20, Gaspar 9.

Vrijednosnice: Tchoukuiegno 23, Flanjak, Šipka, Grantsaan 8, Kujundžić S 3, Vladović 15, Budimir 7, Šiško 17, Bjelanović 1, Primorac 11.

Zanimljiva i atraktivna utakmica odigrana je u Pečuhu gdje su se ekipe izmjenjivale u vodstvu do samog kraja, a pobjednik je odlučen sa samim zvukom sirene. Igrači trenera Domagoja Kujundžića su pokazali da se u nekim elementima igre dižu, ali problem je ponovno što je tim bio nekompletan, Kujundžić Robert je bolestan, Rebiću je nateklo koljeno, a Bjelanović je odigrao samo nekoliko minuta nakon nedavnih zdravstvenih problema. Novi play Brokera Blondeau Tchoukuiegno je u prvoj utakmici pokazao da može biti jedan od lidera ekipe.

Utakmica se igrala u objektu kojeg se ne bi postidjeli europski košarkaški velikani kao što su Real, Maccabi, Fenerbahče, Panatenaikos, Barcelona, CSKA, Milano... Naime Ratgeber Akademia posjeduje cijeli jedan kompleks u kojem je vlastita multifunkcionalna dvorana sa šest košarkaških terena za treninge i jednim glavnim za utakmice, saune, teretane, internat za smještaj i školovanje djece, caffe bar, restoran, zgradu u kojoj je centar za rehabilitaciju i oporavak igrača, vlastiti vozni park sa velikim autobusom, minibusom, tri kombija, klupskim automobilima...