Europa i Svijet
Hrvatska
Tišma i Nakić s Realom pokorili Munchen

Tišma i Nakić s Realom pokorili Munchen

Autor: Branko Tabak

Debeli minusi uz imena Maccabija, Bayerna i Panathinaikosa.

Hrvatski zlatni kadet, Boris Tišma, nakon što je posvajao sve što se moglo osvojiti u pretkadetskom i kadetskom uzrastu u dresu Reala, odlično se prezentira i u juniorskoj konkurenciji.

Njegov je Real na nedavnom turniru Eurolige u Münchenu pomeo konkurenciju i izborio mjesto među osam najboljih ekipa Europe.

Boris će 20. veljače napuniti 17 godina i jedan je od mlađih igrača juniorskog pogona kraljevskog kluba. Unatoč tomu već dobiva 17, 18 minuta povjerenja trenera. U prvoj utakmici protiv Ulma postigao je tri poena. Ulm je pružio najbolji 'otpor' Realu te je ostao na - 15. Panathinaikos je potučen do nogu. Bilo je 98-40 za Madriđane uz 16 Tišminih poena. Briljirao je Real i protiv Bayerna kojeg je pobijedio  111-60. Tišma je postigao 14 poena. U finalu se na drugoj strani našao Maccabi predvođen Denijem Avdijom. Real je još jednom demonstrirao silu i slavio 96-58. Tišma se nije upisao u strijelce (trica 0-5).

Prisjetimo se, osim naslova kadetskog prvaka kojeg je osvojio s hrvatskom reprezentacijom na Europskom prvenstvu prošlog ljeta, Boris je izabran i u prvu petorku natjecanja.

Njegov klupski kolega je Mario Nakić, sin negdašnjeg igrača Cibone i Partizana Ive.

Mario je Hrvat rođen u Beogradu gdje se i počeo baviti košarkom (Mladost Zemun, Partizan) odakle odlazi u Real. Prošle sezone je debitirao za seniorsku momčad te je protiv Gran Canarije postigao dva poena. Ima mogućnost izbora igranja za Hrvatsku ili Srbiju.

U Munchenu je Nakić nastupio na sve četiri utakmice i, zanimljivo, na svakoj postigao isti broj poena - 14.