Hrvatska
Regija
Tko će sretniji dočekati Božić?

Tko će sretniji dočekati Božić?

Autor: Paulo Sarić

Momčadi iz glavnih gradova Hrvatske i Slovenije u različitoj formi dočekuju međusobni susret.

Cibona u subotu u 13. kolu regionalne lige igra svoju posljednju utakmicu ove godine. Protivnik će im biti ljubljanska Petrol Olimpija, momčad koja ove sezone igra tri različita natjecanja radi čega joj ponekad pete predstave u Jadranskoj ligi.

- Olimpija je izuzetno jaka ekipa koja igra na tri fronta. U Europi je pružala jako dobre partije, ali je znala u pojedinim trenucima posustati u ABA ligi i slovenskom prvenstvu. Umor dođe na svoje. Upravo stoga mi moramo energetski odigrati jako dobru utakmicu, na tragu posljednje, te dodatno poboljšati neke stvari. Idemo dobiti utakmicu i nametnuti agresivan ritam u obrani, pretrčavanju i posebno u skoku. To nam treba biti vodilja. Trebamo produžiti rotaciju igrača i neopterećeni pružiti što bolju partiju u Ljubljani – kazao je trener zagrebačke momčadi Ante Nazor u najavi susreta i zaključio - mislim da moja ekipa može odigrati jednako dobro na strani kao kod kuće i smatram da nam je to dodatna kvaliteta.

Iskusni kapetan Zagrepčana Martin Rozić jednu je od najboljih ovosezonskih utakmica u regionalnom natjecanju odigrao upravo protiv Olimpije kojoj je u pobjedi svoje momčadi 96-85 ubacio 11 koševa uz šest skokova i pet asistencija, a s optimizmom gleda i prema subotnjem susretu.

- Mi smo u dobrom trenutku. Uhvatili smo zamah. Prošlo je određeno vrijeme s novim trenerom i kockice  se polako slažu, a došao nam je i novi razigravač i te sam dojma da sve to zajedno izgleda puno bolje. U Ljubljanu idemo sa željom da nastavimo pozitivan niz u koji smo ušli. Iako imamo određenih zdravstvenih problema dobro ćemo se spremiti i vjerujem da ćemo u subotu svi istrčati na teren. Vjerujem u pobjedu – smatra Marin Rozić.

Dodajmo da je upitan nastup nedavno pridošlog Branislava Ratkovice koji je ozlijedio nos na treningu pred jučerašnju utakmicu HT Premijer lige protiv Zagreba.

Slovenski prvak u utakmicu ulazi samo dva dana nakon domaćeg poraza od Krke u domaćem prvenstvu. Naporedan je raspored počeo uzimati svoj danak te su Ljubljančani samo jednom slavili u posljednja četiri dvoboja pa se nadaju da će protiv Vukova uspjeti pokazati bolju predstavu i doći do bitne pobjede.

- Ovo je izuzetno važna utakmica za nas. Želimo pokazati bolje lice i više energije i volje nego u posljednjoj utakmici protiv Krke u slovenskom prvenstvu. Moramo prikupiti posljednje atome snage uoči blagdana, a pobjeda protiv Cibone bi nam puno značila za smireniji nastavak sezone pošto Zagrepčani rastu posljednjih nekoliko tjedana. Igra im se vrti oko iskusnih Žorića, Tomasa i Rozića te moramo učiniti sve ne bismo li pobijedili pred svojim navijačima – rekao je trener Zmajčeka Gašper Okorn u najavi susreta za službene stranice slovenskog prvaka.

Njegove riječi je potvrdio i kapetan domaćeg sastava Gregor Hrovat.

- Igramo u izuzetno napornom ritmu, ali moramo stisnuti zube i učiniti sve da zabilježimo novu pobjedu u ABA ligi na svom terenu. Cibona je dobra i iskusna momčad te znam da će nam biti teško, ali se nadam da ćemo pružiti što bolju partiju.

Utakmica je na rasporedu u subotu, s početkom u 17 sati, u dvorani Tivoli.