Hrvatska
Tko je favorit u Zagrebu?

Tko je favorit u Zagrebu?

Iskusni domaćini ili neporaženi gosti?

Uoči početka natjecanja rijetki su na njih računali kao na ozbiljnu silu u ligi, no dobre partije na otvaranju sezone i posebno velika pobjeda nad Cibonom skrenule su pozornost na Hermes Analiticu. Nastavila je momčad Tonija Radića s dobrim igrama i u Kaštelima gdje je svladala domaću Ribolu te se s omjerom 3-2 ulazi u susret protiv jedne od dvije neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva GKK Šibenik. U dvoboju s Vukovima posebno se istaknuo Marko Raič koji je najtrofejnijem hrvatskom klubu ubacio 19 poena.

- Ta nam je utakmica i pobjeda u njoj puno značila te nam je dala samopouzdanje iz kojeg je stigla pobjeda u Kaštelima. Tamo je odličnu utakmicu odigrao Bruno Perić. Pokazali smo ono što nas krasi, timski duh, i te su nam dvije posljednje pobjede jako puno donijele – kazao je Raič za službenu stranicu Košarkaškog saveza Zagreba.

Danas Analitičari dočekuju Šibenčane koji su jako dobro krenuli u prvenstvo te i dalje ne znaju za poraz.

- Šibenik je svoju kvalitetu pokazao u dosadašnjem dijelu sezone. To je momčad koja je spoj mladosti i iskustva, a predvodi ih Domagoj Bašić koji je nekada igrao za Hermes Analiticu. Puno trče, igraju agresivno i poznavajući njihovog trenera sigurno će nas dobro skautirati i pripremiti se za utakmicu. Mi smo ovaj tjedan imali problema s ozljedama i nadamo se da će svi biti spremni za utakmicu. Oni su favoriti, a mi se želimo postaviti kao u prethodnim susretima – zatvoriti reket i dobrom obranom parirati njihovoj razigranosti. Tu će bitnu ulogu odigrati i naš šuterski dan za koji vjerujem da će nas poslužiti kao u utakmicama protiv Cibone i Kaštela – kazao je u najavi današnjeg susreta iskusni Raič.

Za razliku od njega koji Dalmatince smatra favoritima, trener Građana Vladimir Anzulović nije takvog uvjerenja.

- Malo mi je smiješno da nas guraju za favorite u dvoboju protiv momčadi koja igra doma, koja je u prosjeku četiri, pet godina starija od nas, dakle, s igračima koji imaju više prvoligaškog iskustva. Ali neka, dobro da smo i mi jednom favoriti – kazao je Anzulović za Šibenski portal.

Za razliku od domaćina koji imaju problema s ozljedama, Šibenčani su na put krenuli kompletni. Premda imaju savršen start sezone u Zagrebu ne očekuju lak posao.

- Od izuzetne je važnosti da u susret uđemo sto posto koncentrirani i spremni. Oni imaju vrlo dobru vanjsku liniju koja nam je prošle sezone na Baldekinu stvarala velike probleme, a dobro su pokriveni i na visokim pozicijama. Između ostalih tu je i naš Bruno Španja koji je u odličnoj formi što me veseli kao osobu, ali ne i kao trenera Šibenika – zaključio je strateg dalmatinskog sastava.

Utakmica se igra u sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimra Preloga, s početkom u 18 sati.