Hrvatska
Tko je igrač, tko je trener, a tko je prava ekipa?

Tko je igrač, tko je trener, a tko je prava ekipa?

Autor: KK Cedevita

Slaven Rimac uoči treće utakmice finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Nakon što je Cibona u finalnoj seriji doigravanja HT Premijer lige protiv Cedevite povela s 2-0 serija seli u Dom sportova, a treća utakmica igrat će se u utorak u 20:00h.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima i na blagajni dvorane prije utakmice. Cijena ulaznice za utorak je 30,00 kn, a može se kupiti i paket ulaznica za utakmice u utorak i četvrtak po cijeni od 50,00 kn.

Cedevita nije u zavidnoj situaciji, no daleko od toga da je sve riješeno.

"Igrači imaju iskustva. Svi su bili u sličnim ili istim situacijama. Treba pokazat karakter i odgovoriti. Igramo doma. Trebamo igrati s puno više samopouzdanja i odgovornosti. Mislim da su nam ove dvije utakmice dobro otvorile oči da Cibona itekako igra dobro, da je kvalitetna ekipa i moramo sada odgovoriti. Nema tu previše pametovanja. Sada je sve na nama i zna se što nam nosi još jedna izgubljena utakmica. Isto tako, mislim da nam se s tom pobjedom vraća samopouzdanje i onda je to automatski za nas ipak neka psihološka situacija. To je tako nekad u sportu u lošoj situaciji. Međutim, tu se, na kraju krajeva, pokazuje tko je igrač, tko je trener i tko je kakva ekipa", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Cedeviti ne ide na ruku što u HT Premijer ligi može igrati u isto vrijeme samo s dva stranca na parketu…

"Najlakše je kukati. Ne paše nam ovo, ali bez obzira mislim da jednostavno moramo pronaći načina i razumijevanja. Igrači sami moraju shvaćati veću odgovornost. Nekad kad idemo s izmjenama ćemo i svjesno rušiti ritam i toga igrači moraju biti svjesni i onda u tim trenucima svi igrati odgovornije.  Po meni je ključ ove serije da svi igramo odgovornije i u obrani i u napadu. Znači, da igramo s puno više energije i intenziteta. U tim nekim stvarima koje se pod obavezno moraju raditi mislim da smo puno lošiji od Cibone i u tome treba raditi pomak."

Tugovanja nema...

"Po meni nema razloga. Dok nekome Joke Vranković ne uruči pehar nema razloga tugovati. Nitko nije umro. S druge strane, imam povjerenja u svoj rad i igrače. Istina, može se dogoditi da izgubimo, ali to je sport. Ja nisam pesimist. Sigurno da je situacija zabrinjavajuća. Napravili smo određene razgovore, pokazali video snimke i pripremili se na treningu na stvari koje moramo popraviti. Međutim, to je takav posao za trenere i igrače. Idemo dalje i okrećemo se utakmici. Ima još 48 sati. Ne vidim da je u ekipi netko u pretjeranoj letargiji ili apatiji. Dapače, mislim da svi željno iščekujemo tu treću utakmicu. Bar ja kao trener. Vidjet ćemo što će ona donijeti", istaknuo je Rimac.

Krilni igrač Cedevite Edo Murić istaknuo je obranu Cedevite kao nešto gdje Vitamini najviše moraju napredovati: "Vidjeli smo već protiv Zadra da nismo pravi, da smo ušli u neki kontra ritam i da se trebamo iz toga vaditi.  U zadnjoj utakmici protiv Zadra smo vidjeli da to možemo s dobrom obranom, ali smo protiv Cibone opet prestali igrati dobru obranu i ako nam zabiju više od 80 poena mi teško dobivamo utakmice. Tako da sigurno moramo popraviti taj segment igre i da iz dobre obrane dolazimo do kontri gdje smo najjači. Vidjeli ste u ove dvije utakmice da nismo imali dosta laganih poena i da smo se za svaki koš stvarno mučili, a s druge strane je Cibona imala neke lagane poene i iz toga gradila svoju igru. Sigurno moramo popraviti obranu. Napad nije toliko loš, iako ni tu ne igramo baš sjajno, i mislim da nam cilj mora biti primiti manje od 80 poena pa da tu onda tražimo svoje šanse."