Hrvatska
Tko je pravi opstaje, tko nije pravi nestaje

Tko je pravi opstaje, tko nije pravi nestaje

Rima štima!

Još su svježi dojmovi iz Cetinja i pobjede Splita tricom Maura Veljačića u posljednjoj sekundi, a već je pred vrata stigao dalmatinski derbi. "Žuti" u sklopu 15. kola HT Premijer lige u subotu od 17.30 sati (HTV 2) gostuju u Šibeniku.

- Još jednom čestitam igračima na pobjedi u Cetinju. Puno nam ona znači za nastavak natjecanja u HT Premijer ligi, pred posljednjih osam kola. Bila je to izuzetno teška utakmica. Već sam jednom na ovom mjestu rekao da tko ne zna izgubiti neće znati ni dobiti. Dvije sekunde prije kraja primili smo tricu, imali smo činilo se bezizlaznu situaciju. Ali imali time out i na njemu smo kreirali situaciju iz koje smo dobili. To je bila dobra priprema i za ono što nas sada čeka u Šibeniku – rekao je pomoćni trener Splita Ante Marović.Veliko je bilo slavlje "Žutih" u Cetinju.

- Igrači su burno reagirali, ne dobiješ baš svaki dan utakmicu u zadnjoj sekundi. Bilo je slavljeničko raspoloženje u Cetinju, utakmica je odigrana u posebnom ozračju nakon što se Crna Gora prvi put plasirala na Svjetsko prvenstvo. Aleksa Popović je heroj u Crnoj Gori, njihov igrač postigao je ključnu tricu, bilo je kod njih sve u pobjedničkom tonu. Popović je ušao u igru u petoj minuti uz "standing ovation". To nas je sve skupa i dosta inspiriralo. Mi smo od prve do zadnje minute djelovali kao tim. Zato smo na kraju i nagrađeni – kazao je Marović.

A derbi sa Šibenikom?- Naše utakmice uvijek su donosile nešto kvalitetno. Šibenik je pod presingom, pokušava izbjeći pretposljednju poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije. Doveli su Koraća iz Bosca, Milekovića, Slavicu, pojačali su roster. Neugodna su momčad, pogotovo na svom terenu. Već smo ih pogledali. Nadam se da ćemo uspješno sutra apsolvirati to gostovanje. Moramo iskoristiti pritisak pod kojim je Šibenik, oni moraju dobiti utakmicu. Moramo umiriti Šibenik, kontrolirati utakmicu. Ne smijemo im dopustiti da se razigraju. Naš trener je lani trenirao Šibenik, predobro poznaje te igrače. S timskim duhom i dobrom atmosferom trebamo tražiti svoju šansu. Ključ je u obrani, našem čvrstom postavljanju. Moramo zaustaviti njihovu vanjsku liniju, pogotovo u prodor igri. Ne smijemo im dopustiti da se razigraju u nijednom segmentu - kaže Marović.

Splitu je gostovanje na Baldekinu važno i zbog što bolje pozicije za doigravanje.- Nama je svaka utakmica važna. Nema biranja utakmica. Sport je nemilosrdan, sport ne prašta, moraš se dokazivati svaki dan. Tko je pravi opstaje, tko nije pravi nestaje – za kraj je u svom stilu poručio Marović.