Hrvatska
Tko je pravi vladar zadarske košarke?

Tko je pravi vladar zadarske košarke?

Autor: Paulo Sarić

Znajući da je KK Zadar izvan konkurencije…

Večerašnja utakmica između KK Sonik Puntamika i KK Jazine Arbanasi s pravom bi se mogla nazvati zadarskim derbijem, no imajući u vidu poziciju na tablici te činjenicu da se susreću druga i treća momčad Prve muške lige, susret nadilazi uske okvire lokalne košarke. Oba su tima pobjednički prošla kroz prva dva kola Kupa „Krešimir Ćosić“ te s u dobrom raspoloženju ulaze u dvoboj.

- Očekujem velik interes javnosti, kao i uvijek kada se igra gradski derbi. Nadam se da će na tribine doći veliki broj entuzijasta i zaljubljenika u košarku. Pošto su Jazine na početku sezone pokazale da misle ozbiljno napasti Premijer ligu mi bez posebnog pritiska ulazimo u susret. Teret rezultata bit će na njima i zbog toga će nam biti lakše igrati. Očekujem borbenu utakmicu znajući da obje momčadi žele pobijediti – rekao je u najavi utakmice kapetan domaćeg sastava Dino Palčić.

Puntamičanima su posljednjih tjedana problem predstavljale ozljede i izostanci nekolicine igrača. Uz od početka sezone odsutnog Ceranju, problema su imali i Roko Erslan i Eddi Jurjević koji su propušili posljednja dva kup susreta.

- Tijekom čitave sezone imamo problema s ozljedama. Svaki se tren netko uspije ozlijediti, bilo na treningu, bilo na utakmici tako da smo protekli tjedan mrvicu pripazili i poštedjeli neke igrače pošto znamo da nemamo preširok roster. Erslan sigurno neće igrati. Nisam doktor pa ne znam koliko će točno vremena izbivati, ali siguran sam da neće zaigrati još barem mjesec dana. Što se tiče Eddija, čini mi se da će zaigrati, iako to ne mogu sa stopostotnom sigurnošću tvrditi. Nadam se da hoće. Ipak nije slomio prst nego mu je iskočio iz zgloba, što je svakako puno bolja opcija nego da je došlo do loma – kazao je Palčić od kojeg prijetiti ponajveća opasnost Bujasovim momcima u večerašnjem susretu.

A tko je najopasniji u redovima 'Žute podmornice'?

- Najveća opasnost prijeti od Mirze Sarajlije. On je ekstra klasa za ovu ligu i mislim da mu nije mjesto u ovom rangu natjecanja. Radi se o izvanrednom igraču i ako njega uspijemo zaustaviti napravili smo velik dio posla pošto čovjek i zabija i asistira, a kad je motiviran može odigrati vrlo aktivnu obranu. No, daleko od toga da je on sam. Radi se o ekipi s mnoštvom kvalitetnih pojedinaca. Ako im dopustimo da se šuterski razmašu mogu nam napraviti jako puno problema. Mi smo deficitarni u visini, a to ćemo, naravno, pokušati nadoknaditi trkom i dobrom obranom. Sve u svemu, mislim da će biti vrlo zanimljiva utakmica, ali s pritiskom koji će u potpunosti biti na strani Jazina. Nama ova utakmica nije primarna, već se trebamo okrenuti sljedećim dvobojima koje trebamo dobiti, protiv Rudeša i Zapruđa, kako bismo bili u vrhu lige što svakako i zaslužujemo – zaključio je Palčić.

Utakmica se igra večeras u dvorani Jazine s početkom u 18 sati.