Hrvatska
Tko kaže da Dalmatinci vole dugo spavati? Zadrani u 'matineji' ostavili Dubravu na minus 37

Tko kaže da Dalmatinci vole dugo spavati? Zadrani u 'matineji' ostavili Dubravu na minus 37

Autor: Paulo Sarić

Uvjerljiva pobjeda bez četiri igrača.

Košarkaši Zadra rutinski su odradili posao u sklopu 15. kola HT Premijer lige svladavši Dubravu rezultatom 76-113. Nakon pospanog početka, Dalmatinci su u drugoj dionici zaigrali s ozbiljnijim pristupom i lakoćom stigli do nove pobjede u hrvatskom prvenstvu.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu i veći dio prve četvrtine imali posjed ili dva prednosti, no kako je vrijeme odmicalo tako su se Zadrani počeli buditi. Igrači Danijela Jusupa u drugoj dionici su zaigrali čvršću obranu i serijom 0-13 sedam poena minusa učas pretvorili u šest plusa. Koketirali su plavo-bijeli u nekoliko navrata s dvoznamenkastom prednošću, da bi ju na koncu dosegli pred odlazak na veliki odmora kada je Martin Junaković pogodio za 43-53.

Dubrava se držala na priključku prvih nekoliko minuta treće četvrtine, no čim su gosti ubacili u brzinu više odvojili su se na dvadeset razlike i riješili pitanje pobjednika. Do kraja smo gledali odrađivanje posla gostujućega sastava koji je bez većih problema zadržao prvo mjesto na tablici HT Premijer lige.

Zadrani su imali čak sedmero dvoznamenkastih igrača od kojih se posebno istaknuo Dominic Gilbert s 30 poena, dok je domaćine predvodio Ivan Tvrtko Majić s 19 poena.

Rezultati by SofaScore