Hrvatska
Tko se po noći penjao pod svod čuvane Krešine dvorane i skinuo Pinov umirovljeni dres?

Tko se po noći penjao pod svod čuvane Krešine dvorane i skinuo Pinov umirovljeni dres?

Autor: Sport 023

Pobjeda protiv Partizana nije košarkaška vijest dana u Zadru.

Jučer je iz Dvorane Krešimira Ćosića nestao “umirovljeni” dres Giuseppea Giergije, koji je visio pod svodom Višnjika, javlja portal Sport 023.

Da se nešto neobično događa moglo se naslutiti po sinoćnjoj Facebook objavi Muzeja zadarske košarke.

- Krešo i Pino. Po cijeloj bivšoj Jugoslaviji štovani, cijenjeni... Italija, Španjolska, Grčka, bivši SSSR, kad i ako o Zadru pričaju, njihova imena spominju. Svugdje, jedino u ovom gradu su tjerani, prokazivani bez presude, svakakvim imenima i lošim atributima imenovani. S današnjim danom, dno dna smo dotakli - stoji u opisu slike dvojice najslavnijih zadarskih košarkaša.

Kako se kasnije doznalo, povod objavi bilo je upravo nestanak Pinovog dresa, koji je zajedno s Krešinim visio pod svodom Višnjika od svečanog umirovljenja 2009. godine.

S događajem je upoznat i Željko Žilavec, direktor Košarkaškog kluba Zadar.

- KK Zadar oštro osuđuje ovaj čin. Opće je poznato koliko je Giuseppe Giergia dao zadarskoj košarci i kao legenda KK Zadra on sigurno zaslužuje takvu počast. O svemu drugome što nema veze s košarkom nećemo suditi, niti je na nama da o tome govorimo, ali njegovom dresu je mjesto tamo gdje je i bio. To je sve što za sada mogu reći, jer više pojedinosti ne znam, a i KK Zadar nije vlasnik same dvorane - rekao je Žilavec za Sport 023. 

Za komentar ove situacije, koja je sve iznenadila, upitan je i Denisa Karlovića, direktora Športskog centra Višnjik.

- Kada su dežurni u dvorani primijetili da nedostaje dres, to su prijavili zaštitarskoj službi te policiji. Odmah smo dali izraditi novi dres te isti i postavili pod svod dvorane - rekao je Karlović.

Replika legendarne zadarske desetke je, dakle, ponovno na svom mjestu, a što se zapravo dogodilo za sada ostaje nepoznanica.