Hrvatska
Tko sve trenira sa Zadrom?

Tko sve trenira sa Zadrom?

Autor: Paulo Sarić

„Dečki su za moj ukus trebali doći nešto spremniji.“

KK Zadar je započeo sa svojevrsnim pretpripremama. Trener hrvatskog abaligaša Aramis Naglić započeo je (pret)pripreme s nekolicinom mlađih igrača koje će provjeriti u narednih nekoliko dana kako bi mogao procijeniti tko od njih ima potencijal da sudjeluje u prvoj momčadi.

- Današnji je trening bio s manjim brojem igrača nego što je uobičajeno. Bilo nas je osam na treningu te smo provjerili u kakvom je tko stanju. Od prvotimaca, odnosno od onih koji imaju ugovor, tu je bio Lovre Bašić. Dečki, naravno, nisu u nekom takmičarskom ritmu premda su za moj ukus trebali doći nešto spremniji jer su to sve mladi igrači koji se moraju boriti za mjesto u ekipi. No, dobit ćemo dovoljan broj informacija da se odlučimo što i kako, kome će se ponuditi a kome se neće ponuditi ugovor – započeo je Naglić.

Među osmoricom koja je sudjelovala na treningu, uz spomenutog Lovru Bašića, nalaze se i Luka Tomas, Danijel Prša, Marko Jurica, Dino Cinac, Šime Špralja te još neki mlađi igrači. Posebno su zanimljiva posljednja dva imena koja se na pretpripremama zasigurno nisu pojavila da se procijeni njihov talent i potencijal za priključenje prvoj momčadi, već radi toga sada se vidi mogu li, i koliko, odmah doprinijeti.

- Ima tu interesantnih imena, prije svega Šime Špralja kojega bih jako volio imati u momčadi. Zajedno ćemo procijeniti je li dovoljno dobar da se nakon ozljede priključi prvom timu – priznao je strateg Zadrana.

Od prošlogodišnjeg sastava službeno je potvrđen ostanak Lovre Bašića, a vrlo je izgledno da ćemo i iduće sezone u dresu dalmatinskog abaligaša ponovno gledati Jakova Vladovića, Mislava Brzoju i Kristijana Krajinu.

- Nadam se da ćemo do okupljanja imati još barem jedno ili dva nova imena, a onda sljedeći tjedan popuniti roster što je više moguće. Nekakva realnost je da se možda jedan ili dva igrača dovedu u naredna dva tjedna. Mislim da su to rokovi koji bi se trebali ispoštovati. Nije jednostavno. Zadar nije baš zlatna oaza u koju igrači rado dolaze, bez obzira na tradiciju i ime kluba. Dugovanja su ostavila traga pa nije lako dovesti igrača. Međutim, radimo cijelo vrijeme, komuniciramo, tražimo i pregovaramo te se nadam da ćemo složiti solidnu ekipu – kazao je srebrni reprezentativac iz Barcelone koji je prije nekoliko dana proslavio 25 godišnjicu najvećeg uspjeha hrvatske košarke od osamostaljenja.

Zadar će do početka sezona nastupiti na nekoliko pripremnih turnira. Putovat će se u Italiju i Mađarsku, a prva pripremna utakmica je na rasporedu 2. rujna u najvećem dalmatinskom gradu gdje će se Zadranima suprotstaviti trostruki prvak Europe KK Split.

- Na putu u Italiju odigrat ćemo sa Škrljevom da, a potom idemo na Veneziju na samom turniru. Još uvijek tražimo utakmicu između dva turnira. U svemu kasnimo, no moramo biti strpljivi i hladne glave jer drugačije ne ide. Takve su okolnosti i s time se moramo suočiti. Moramo biti stabilni, čvrsti i optimistični da bismo došli do cilja kojega želimo, a to je korektna, dobra i čvrsta ekipa s dobrom kemijom, što je najvažnije – zaključio je trener KK Zadar.

Dodajmo ovome da je službeni početak priprema pomaknut na 16. umjesto prvotno zakazanog 14. kolovoza radi blagdana Velike Gospe. Kao da Zadranima nije bilo dosta odgoda…