Europa i Svijet
Hrvatska
Tofaš ima teoretske izglede, Cedevita je sigurna

Tofaš ima teoretske izglede, Cedevita je sigurna

Autor: KK Cedevita

Humanitarni karakter utakmice Eurokupa.

U utorak u 20:00 sati Cedevita će u sklopu 10. kola B skupine Eurokupa 7Days ugostiti turski Tofaš. Momčad Slavena Rimca već je osigurala prolaz u Top 16 fazu i s trenutnim omjerom 5-4 sigurno je da će biti treća u skupini, bez obzira na rezultate u posljednjem kolu prve faze. S druge strane, Tofaš još ima teoretske šanse izboriti Top 16, no u teškoj je poziciji. Naime, da bi Turci, koji imaju omjer 3-6, osvojili četvrto mjesto, moraju pobijediti u Zagrebu, a Limoges (trenutno oni drže četvrto mjesto s omjerom 3-6 i dvije pobjede u međusobnim dvobojima s Tofašom) mora kod kuće izgubiti od Arka Gdynie, posljednje momčadi u skupini koja je dosad upisala samo jednu pobjedu.

Cedevita će protiv Tofaša igrati bez ozlijeđenih Karla Žganeca i Marka Banića. Vraća se Ivan Ramljak, a u sastavu će biti i novi igrač Edo Murić.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice. Kao i utakmica protiv Petrol Olimpije, koja je odigrana 7. prosinca, ova utakmica ujedno će poslužiti kao blagdanska asistencija za Klub HEO, prvu hrvatsku udrugu roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

Namjera je igrača, trenera, zaposlenika i uprave KK Cedevita pomoći u prikupljanju preostalog potrebnog iznosa od 35.000,00 kn za nabavu vozila koje je Klubu HEO neophodno za rad. Osim izravnim donacijama, KK Cedevita će prepustiti i prihod od prodanih ulaznica s utakmica protiv Olimpije i Tofaša Klubu HEO. Također, pozivaju se svi fanovi i partneri kluba, kao i suparnički klubovi, da su uključe – direktnom donacijom na žiro račun udruge kod HPB-a – IBAN HR07 23900011100943149 ili na druge načine.

Više detalja o Klubu HEO dostupno je na njihovim stranicama klub-heo-zagreb.hr ili u videu: www.youtube.com/watch?v=EQ8ak5_etHE&feature=youtu.be

Momčad Slavena Rimca u zadnje vrijeme igra vrlo dobro…

"Sigurno. Ne bih volio to narušiti ni protiv Tofaša, bez obzira što je raspored stvarno nezgodan, a tu je i nova ozljeda Karla Žganeca. Utakmica protiv Gorice u HT Premijer ligi u ponedjeljak, u kojoj ćemo iz ove momčadi koja igra ABA ligu i Eurokup spustiti neke igrače u momčad Ivana Kapova, nam je jako bitna. Nakon toga u utorak dolazi Tofaš i mislim da trebamo nastaviti dobru atmosferu. Prema tome, moramo biti oprezni, s obzirom da je njima ta utakmica još uvijek bitna. Oni mogu proći dalje, ukoliko Limoges kod kuće izgubi od Poljaka i sigurno da će biti motivirani, a na nama je da isto tako budemo dobri. Bez obzira što nama ova utakmica ne znači ništa i ne možemo napredovati na tablici, mislim da moramo odigrati jednu pravu utakmicu", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Playmaker Justin Cobbs s prosječno 15.8 poena, 2.6 skokova i 5.3 asistencije po utakmici drugi je strijelac i prvi asistent Cedevite u Eurokupu.

"Mislim da je ovo dobra prilika za nas da nastavimo igrati u dobrom ritmu. Protiv Lokomotiva smo igrali prilično dobro i trebali smo pobijediti u toj utakmici. Svladali smo nakon toga Mornar i sada je ovo za nas nova prilika da budemo još bolji. Mislim da kao momčad tek sad počinjemo igrati na razini svojih pravih mogućnosti. Igramo zajednički, zajednički dolazimo do pobjeda i ovo nam je prilika da tim putem nastavimo i dalje. Trenerski štab, igrači, cijela momčad, sada svi vjeruju jedni u druge i zbog toga je lakše igrati. Najvažnije je izaći na teren, igrati sa samopouzdanjem i pokušati doći do pobjede", rekao je Cobbs.