Hrvatska
Toliko dobar: U kampu Aramisa Naglića nema više mjesta!

Toliko dobar: U kampu Aramisa Naglića nema više mjesta!

Autor: Branko Tabak

U Umag dolazi 170 klinceza i klinaca iz osam zemalja.

Pred nama je peto izdanje Ljetnog kampa Basketball4You koji će se u dva turnusa održati u Umagu i to od 8. do 15. i 15. do 22. srpnja.

- Započeli smo 2013. i s početnih 60 klinaca dogurali od njih 170 iz čak osam zemalja. Jedan od razloga je i idealna pozicija koja je nadohvat zainteresiranima iz Italije, Slovenije i Austrije, ali i odlična atmosfera koja vlada. Poznato je da radimo kvalitetno, da se koncentriramo da određene elemente igre, dovodimo posebne goste i radimo stručno. No, jednaka važna je socijalizacija, druženje. Osobno sam prolazio kampove na Badiji i u Poreču i znam da je osim košarke značajno zajedništvo, nova poznanstva, osamostaljivanje i lijepe uspomene. Kamp raste i prihvaćen je te je došlo vrijeme da nakon ovog izdanja podvučemo crtu i razmislimo o novim iskoracima prema naprijed. Volio bih da ostanemo u Umagu, jer imamo odlične uvjete i odnose s Gradom, kazao je za portal Basketball.hr osnivač i direktor kampa Aramis Naglić.

Brojna su znana imena prošla kroz kamp ovih godina, među njima i Dino Rađa, Leon Radošević, Velimir Perasović, Davor Kus, Dražen Bubnić, Siniša Štemberger i Jasmin Perković. Ovaj je potonji dvojac treću godinu s nama, radi s djecom tako da istovremeno stvaramo buduće igrače, ali i trenere, ljude koje će ih obučavati i uputiti u sportski život. Ove godine posebni gost kampa talijanski stručnjak Andrea Mazzon, trener ruskog Saratova.


Osnovni cilj sportskog dijela kampa jest poboljšati i unaprijediti individualne i timske temelje košarke svakom polazniku. Elementi kojima će se poklanjati najviše pozornosti jesu kretanje i zaustavljanje s loptom, pivotarenje, dribling, tehnika dodavanja, tehnika šuta, igra 1 : 1 bez lopte i s njom, igra 2 : 2 i 3 : 3 obrana – napad. Uz košarkaške elemente polaznici će proći i „atletsku školu“ kao uvod u trening, tijekom koje će se upoznati s pravilima trčanja i izvođenjem vježbi istezanja i razgibavanja pod stručnim vodstvom profesora kineziologije. Polaznici će biti podijeljeni u tri zasebne dobne skupine, od kojih će svaka raditi po posebno prilagođenu programu.


Evo kako izgleda jedan dan u kampu:

07.00 sati - buđenje

07.30 sati - doručak

08.15 sati - individualni trening za 2. i 3. grupu (rad nogu,

baratanje loptom, šut...)

09.30 sati - grupni trening

12.30 sati - ručak

15.00 sati - individualni trening za 2. i 3. grupu

16.30 sati - grupni trening

18.30 sati - natjecanje i utakmice

20.30 sati - večera

21.15 sati - analiza dana, projekcija sportskih filmova, predavanja

23.00 sati - spavanje


Više informacija o kampu saznajte ovdje.