Europa i Svijet
Hrvatska
Tomislav Buljan ide u Bundesligu

Tomislav Buljan ide u Bundesligu

Autor: B.T. Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Novi iskorak u karijeri

Tomislav Mihael Buljan, mladi i perspektivni hrvatski košarkaš te povremeni reprezentativac, je potpisao ugovor s njemačkim klubom MHP Riesen Ludwigsburg, što predstavlja novi korak u njegovoj karijeri i priliku za daljnji razvoj u jednoj od najjačih europskih liga.

Tomislav je rođen je 3. studenog 2002. godine u Splitu. Svoju košarkašku karijeru započeo je u KK Mislav u Podstrani, a kasnije se preselio u Zadar gdje je značajno unaprijedio svoje košarkaške vještine. 

Glavni trener John Patrick optimističan je u pogledu hrvatskog transfera: 

“Tomo je mlad i vrlo ambiciozan igrač koji donosi puno energije i veliku ljubav prema igri. On je promjenjivi napadač koji je dovoljno jak i fizički da djeluje i kao centar. Otkad sam vidio njegov nastup protiv Partizana bio sam jako zainteresiran za njega - lijepo je da je uspjelo.'


Za seniorsku momčad Zadra debitirao je u sezoni 2021/22. Već sljedeće sezone odlučio se za odlazak u inozemstvo te je potpisao za španjolski Joventuz koji ga je poslao na posudbu u C.B. Prat u LEB Silver ligi, gdje je imao jako dobru statistiku od 13,3 poena i 6,8 skokova po utakmici.

Sljedeći korak bio je povratak u Hrvatsku i to u Cibonu. Imao je pravo nastupa samom u ABA ligi  te je zabijao 8,9 poena uz 6,1 skokova po utakmici. Ua završnici prošle sezone otišao je u Melillu u španjolskoj LEB Gold ligi.

Buljan je potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost prekida suradnje nakon jedne sezone. 

Više informacija o prijelaznom roku pročitajte OVDJE