Europa i Svijet
Tomislav Zubčić i službeno u Njemačkoj

Tomislav Zubčić i službeno u Njemačkoj

Autor: Teo Cilar

Nakon Turske, Zubčić seli u Bonn.

Nakon što im se ozljedio Jordan Parks, uprava Telekom Baskets Bonn-a brzo je reagirala i dovela krilnog centra Tomislava Zubčića. Zadarski je košarkaš sezonu započeo u Turskoj gdje je igrao za Trabzonspor Medical Park.

Zubčić (27) je igrao jako dobro prošle sezone u Rusiji gdje je prvo igrao za Avtodor Saratov nakon čega odlazi u BC Nizhny Novgorod i nastavlja s dobrim igrama. Njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo pa u ovoj sezoni potpisuje za turski Trabzonspor. Tu se ipak nije najbolje snašao jer je u Prvenstvu Turske bio na prosjeku od 2,5 poena i isto toliko skokova, a u Ligi prvaka na 7 poena i četiri skoka. 

Dogovor sa njemačkim sastavom brzo je postignut, a u klubu su uvjereni kako će se svestrani Zubčić brzo uklopiti u momčad. Debi će imati 01. prosinca u gostima protiv prvaka Njemačke, Brose Bamberga, sudionika ovogodišnjeg Zadar Basketball Tournamenta. 

Zubčić nije prvi zadarski košarkaš u Telekom Baskets Bonn-u, naime tamo je u drugoj polovici 90-ih igrao i Siniša Kelečević koji je bio miljenik navijača zbog svojih dobrih igara. Navijači su ga zvali: Der Mann mit der "linken Klinke" aludirajući na njegovu ubojitu lijevu šutersku ruku. Nadamo se da će i Tomislav Zubčić svojim dobrim igrama zaraditi simpatije tamošnjih navijača.