Hrvatska
Tomislav Zubčić potpisao za Napoli, 15. klub u karijeri

Tomislav Zubčić potpisao za Napoli, 15. klub u karijeri

Autor: Sport 023 Photo: Marin Sušić

Hrvat kod Hrvata

Tomislav Zubčić novi je igrač Napolija, objavio je taj talijanski prvoligaš na svojim službenim stranicama. 33-godišnji zadarski košarkaš prošle je sezone igrao za London Lionse, s kojima je osvojio i trofej, a sada će prvi put u karijeri zaigrati na Apeninima, javlja portal Sport 023

- Sretan sam što dolazim u Napoli i ovdje počinjem svoju novu košarkašku avanturu. Zahvalan sam na ovoj prilici što mogu raditi s trenerom Igorom Miličićem i vjerujem da ćemo zajedno ostvariti dobre rezultate za ovaj klub. Napoli je veliki grad sa bogatom sportskom i kulturnom poviješću i sretan sam što mogu reći da je to moj novi dom. Navijačima poručujem da mi je čast što ću nositi ovaj dres i dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje. Vjerujem da zajedno možemo ispisati nove stranice povijesti - rekao je Zubčić.

Bivšem hrvatskom reprezentativcu Napoli će biti 15. klub u karijeri. U Hrvatskoj je igrao za Rudeš, Cibonu i Cedevitu, a u inozemstvu za Lietuvos Rytas, Oklahoma City Blue, Autodor Saratov, Nižnji Novgorod, Trabzonspor, Telekom Bonn, Igokeu, Manresu, Jenisej Krasnojarsk, Tofas iz Burse i već spomenute London Lionse.

Napoli je prošlu sezonu završio na 12. mjestu Serie A, izvan zone doigravanja, a prije mjesec dana objavio je angažman hrvatskog trenera Igora Miličića.