Europa i Svijet
Hrvatska
Tončinić napravio prvi korak ka ACB ligi

Tončinić napravio prvi korak ka ACB ligi

Autor: Paulo Sarić

Bivši igrač Zadra i VROS Darde napada prvu španjolsku ligu.

San Pablo Inmobiliaria našeg Filipa Tončinića povela je 1-0 u doigravanju za ulazak u prvu španjolsku ligu. U fantastičnoj utakmici u kojoj su gosti iz Palencije vodili gotovo čitavim tijekom susreta presudna je bila posljednja minuta u kojoj su spretniji bili domaćini i na koncu slavili sa 80-79.

Gostujuća momčad je vrlo brzo ugasila entuzijazam burgoške publike koja je zdušno bodrila svoju momčad u povijesnoj prilici za ulazak u ACB ligu. Palencija je utakmicu otvorila serijom 0-6 i nije posustajala do pred kraja susreta. Suigrači nekadašnjeg visokog igrača Zadra loše su se snašli u brzome ritmu prvoga poluvremena, te su tek nakon što je trener naredio spuštanje tempa počeli smanjivati zaostatak. Sve do 39. minute Quesos Cerrato je bio u rezultatskom plusu, da bi Burgos zahvaljujući seriji 5-0 preokrenuo rezultat. Do kraja susreta sve je u svoje ruke uzeo Huskić koji je prvo tricom,  a potom i dvama bacanjima odveo svoju momčad do vodstva u finalu doigravanja.

Upravo je Beograđanin bio najbolji strijelac u redovima domaće momčadi sa 21 košem, dok je goste nadomak trijumfa doveo Mamdou Samb sa 16 poena. Filip Tončinić je za 14 minuta na parketu zabio sedam koševa, što je u razini njegovog sezonskog prosjeka.

Drugi susret u seriji koja se igra na tri pobjede na rasporedu je u nedjelju u 19 sati.