Hrvatska
Toni Jelenković 'kontra' svojih: Naša šansa je Krka

Toni Jelenković 'kontra' svojih: Naša šansa je Krka

Autor: Duje Jurić Photo: KK Adria Oil Škrljevo

Dan nakon Krke Zadranima će se suprotstaviti Škrljevo.

Nakon tijesne pobjede protiv Zaboka u 5. kolo HT Premijer lige, košarkaši Adria Oil Škrljeva okrenuli su se gostovanju u Zadru i još jedan sraz sa ABA-ligašem. 

I dok najvjerniji navijači Zelenih sa Škrljeva još uvijek prepričavaju "mušku" utakmicu protiv Zagoraca u kojoj Zaboku nisu pomogle dvije sjajne prinove Petar Marić i Damir Markota, koji je sa svoja dva šuta,  koji su na radost škrljevčana završili kao promašaji, mogao uništiti trud i vodstvo tijekom cijele utakmice, ekipa je mislima u Zadru.

Trener Damir Rajković na raspolaganju ima cijelu ekipu, pa će Zeleni u Krešinu dom nastupiti sa 12 igrača. Igrač koji sigurno željno iščekuje sutrašnju utakmicu, zasigurno je Toni Jelenković. Zadarsko "dite" se nakon dvije sezone vraća kući. Jelenkovićev put preko Pule i Islanda nastavio se u Adria Oil Škrljevu. Trener Rajković ga je doveo u paru sa Adnanom Arslanagićem, pa taj dvojac razigravača u novoj sezoni Zelenima donosi dobre rezultate. Isključimo li startnu "katastrofu" protiv Sonik Puntamike, dvojac Jelenković - Arslanagić puno je pružio u nastavku sezone. Napomenimo da ni Splitu na Gripama nije bilo lako, te su tek na kraju došli do + 12.- Ponovno u dvorani Kreše Ćosića gdje će te gledati obitelj, prijatelji...

- Moram reći da sam uzbuđen. Nakon dvije sezone izvan kuće, eto me sa Škrljevom u Zadru. Biti će teško, ali mi se ne predajemo tako lako. Ekipa koju je okupio trener Rajković ima kemiju. Puno se družimo. Izlazimo van zajedno. Pokazali smo da možemo igrati. I protiv Zaboka nismo bili favoriti, ali smo ih uspjeli zaskočiti. Zadar večer prije naše utakmice ima vrlo bitnu utakmicu u ABA ligi protiv Krke, pa će se energetski isprazniti. Tu je naša šansa. 

Pisca ovih redova, ali i ljubitelje Zelenih igra Tonija Jelenkovića je ugodno iznenadila. Igra u obrani, ali i napadu pokazala je da Zadranin zna, a da je njegovo znanje pretočio na parket iskusni trener Rajković, koji od mladih radi zrele igrače. Bilo kako bilo, Adria Oil Škrljevo nema što izgubiti u Zadru, a Zadar se jedini može pohvaliti da nije izgubio od Zelenih u HT Premjer ligi. Split, Cibona, Gorica, pa i Cedevita dok je igrala Hrvatsku ligu, osjetili su gorčinu poraza od Škrljevčana.