Europa i Svijet
Hrvatska
Toni Kukoč i Giuseppe Giergia ponovno nominirani za Kuću slavnih

Toni Kukoč i Giuseppe Giergia ponovno nominirani za Kuću slavnih

Lista kandidata.

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, košarkaška Kuća slavnih sa sjedištem u Springfieldu objavila je listu kandidata za primanje u Kuću slavnih 2020. godine.

Na listi se po osmi put našao naš Toni Kukoč, a uz njega je po drugi put na popisu kandidata za ulazak legendarni igrač i trener Giuseppe Pino Giergia. Od zvučnih imena tu su Chauncey Billups, Chris Bosh, Richard Hamilton i mnogi drugi. Potpunu listu kandidata možete pronaći OVDJE.


Konačan izbor novih stanovnika Kuće slavnih biti će objavljen za vrijeme završnice NCAA (Final Four) početkom travnja 2021. godine, dok će se sama ceremonija ulaska u Kuću slavnih održati u rujnu 2021. u Springfieldu.

Nadamo se kako će ovaj put Toni Kukoč zasluženo postati stanovnikom Kuće slavnih i pridružiti se redu Hrvata čija su imena već ugravirana u povijesti, a bilo bi zaista lijepo da se Draženu Petroviću, Krešimiru Ćosiću, Mirku Novoselu i Dini Rađi pridruži i vječni Pino Giergia. Uz tolike reprezentativne medalje, europske klupske uspjehe te tri Tonijeva NBA naslova prvaka s Chicago Bullsima, oboje već odavno pripadaju redu legendi.