Hrvatska
Toni Nakić i Lovre Bašić za nijansu ispred Nika Slavice i Jure Planinića

Toni Nakić i Lovre Bašić za nijansu ispred Nika Slavice i Jure Planinića

Autor: Branko Tabak

Kolo mladih igrača.

Sjajna igra Nika Slavice na utakmici njegovog novog kluba Adria Oil Škrljeva protiv Sonik Puntamike dila je dovoljna Zelenima za vrijednu pobjedu koja ih je odmaknula od dna poretka HT Premijer lige.

Nik Slavica (bez lopte) - Foto: Vigo Mavrović

No, Slavica ipak nije najučinkovitiji igrač kola. Tu su titulu podijelili Lovre Bašić koji je briljirao u dresu Vrijednosnica na utakmici Osijek-Split i Toni Nakić koji je bio najbolji igrač Šibenke u porazu na gostovanju kod Zadra.

Bašić je postigao 26 poena uz 15 asistencija te po tri skoka i ukradene lopte. 

Lovre Bašić- Foto: KK Vrijednosnice Osijek

Isti indeks valorizacije (33) imao je i Nakić koji je postigao 26 poena sa samo dva promašaja. Uz to je imao osam skokova, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte.  

Toni Nakić - Foto: Milan Balaban 

Slavici su 32 poena, 10 skokova i dvije asistencije i četiri ukradene lopte. donijele 31 bod u vrednovanju valorizacije, koliko je imao i centar Zadra Jure Planinić koji je u pobjedi nad Šibenkom sudjelovao s 20 poena, 16 skokova i jednom ukradenom loptom.  

Jure Planinić - Foto: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Veseli činjenica da je riječ o mladim igračima koji još dugo mogu oduševljavati svojim igrama. Najstariji je Bašić koji je u siječnju napunio 25. Slavica će u veljači proslaviti 23. rođendan. Toni Nakić će u lipnju napuniti 21., a Jure Planinić u ožujku 20 godina.