Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Toni Nakić predvodio mladu reprezentaciju do pobjede protiv Slovenije

Toni Nakić predvodio mladu reprezentaciju do pobjede protiv Slovenije

Autor: Hrvatski košarkaški savez Photo: Hrvatski košarkaški savez

Naši su reprezentativci na Rogli pobijedili vršnjake iz Slovenije sa 69:58 (20-9, 13-18, 23-22, 13-9).

Prvi je poen upisan Hrvatskoj iz slobodnog bacanja, a pripao je znakovito Toniju Nakiću jer upravo se on na koncu pokazao najefikasnijim igračem utakmice. Slovenija je potom povela sa simboličnih 4:3, no naši mladi reprezentativci ulaze u seriju od 13 poena pa nošeni četvercem Nakić-Jordano-Palokaj-Rebić odlaze u vodstvo koje uspijevaju zadržati do kraja utakmice.

U drugoj četvrtini domaćini ipak pružaju solidan otpor i smanjuju razliku te kraj prvog poluvremena dolazi na na tek +6 poena za Hrvatsku pri 33:27. Na samom početku drugog dijela utakmice došlo je i do opasnijeg približavanja Slovenije na 33:30 zahvaljujući trici Hirschmanna koji je uskoro polaganjem Sloveniju doveo i na 39:37. Hrvatsku u tom trenutku podiže Mateo Vidović s polaganjem, tricom i slobodnim bacanjem do komotnijeg vodstva od 45:37.

U posljednjoj dionici izabranici Damira Rajkovića uspijevaju zadržati ritam, dok slovenski reprezentativci posustaju i ubacuju tek 9 poena te utakmica završava s dvoznamenkastom prednošću za Hrvatsku – 69:58.

Kapetan Toni Nakić postigao je 16 poena uz 8 skokova i 4 osvojene lopte, a Jan Palokaj ubacio je 10 poena te tri puta asistirao.

U slovenskim redovima Adrian Hirschmann ubacio je 12 poena, a Leon Stergar 11.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Trener reprezentacije Damir Rajković nije bio u potpunosti zadovoljan, no istaknuo je i dobre strane ovog susreta: „Utakmica je pokazala da nam predstoji još puno rada i korekcija. Pozitivno je da su se igrači postavili agresivno i s velikom dozom zajedništva.“