Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Toni Nakić predvodio mladu reprezentaciju do pobjede protiv Slovenije

Toni Nakić predvodio mladu reprezentaciju do pobjede protiv Slovenije

Naši su reprezentativci na Rogli pobijedili vršnjake iz Slovenije sa 69:58 (20-9, 13-18, 23-22, 13-9).

Prvi je poen upisan Hrvatskoj iz slobodnog bacanja, a pripao je znakovito Toniju Nakiću jer upravo se on na koncu pokazao najefikasnijim igračem utakmice. Slovenija je potom povela sa simboličnih 4:3, no naši mladi reprezentativci ulaze u seriju od 13 poena pa nošeni četvercem Nakić-Jordano-Palokaj-Rebić odlaze u vodstvo koje uspijevaju zadržati do kraja utakmice.

U drugoj četvrtini domaćini ipak pružaju solidan otpor i smanjuju razliku te kraj prvog poluvremena dolazi na na tek +6 poena za Hrvatsku pri 33:27. Na samom početku drugog dijela utakmice došlo je i do opasnijeg približavanja Slovenije na 33:30 zahvaljujući trici Hirschmanna koji je uskoro polaganjem Sloveniju doveo i na 39:37. Hrvatsku u tom trenutku podiže Mateo Vidović s polaganjem, tricom i slobodnim bacanjem do komotnijeg vodstva od 45:37.

U posljednjoj dionici izabranici Damira Rajkovića uspijevaju zadržati ritam, dok slovenski reprezentativci posustaju i ubacuju tek 9 poena te utakmica završava s dvoznamenkastom prednošću za Hrvatsku – 69:58.

Kapetan Toni Nakić postigao je 16 poena uz 8 skokova i 4 osvojene lopte, a Jan Palokaj ubacio je 10 poena te tri puta asistirao.

U slovenskim redovima Adrian Hirschmann ubacio je 12 poena, a Leon Stergar 11.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Trener reprezentacije Damir Rajković nije bio u potpunosti zadovoljan, no istaknuo je i dobre strane ovog susreta: „Utakmica je pokazala da nam predstoji još puno rada i korekcija. Pozitivno je da su se igrači postavili agresivno i s velikom dozom zajedništva.“