Hrvatska
Toni Nakić: Zašto Cibonu ne bi pobijedili i u Zagrebu?

Toni Nakić: Zašto Cibonu ne bi pobijedili i u Zagrebu?

Miro Jurić: Bili su favoriti i na Baldekinu pa znamo kako je završilo.

Cibona i Šibenik imaju isti omjer pobjeda i poraza (12-4) pa bi se momčad koja u petak izađe kao pobjednik približila trećem mjestu.

 – Istina, ova bi utakmica mogla odlučiti dosta toga i mislim da će Zagrepčani učiniti sve da sutra pobijede. Njima je završila ABA liga i sada su potpuno orijentirani na domaće prvenstvo – kaže mladi Toni Nakić.

 Juniorski reprezentativac Hrvatske smatra kako njegova momčad ima dobre izglede za pozitivan rezultat u Draženovom domu.

 – Ako smo ih ove sezone pobijedili na Baldekinu, ne vidim zašto to ne bismo napravili i u Zagrebu. Istina da smo tada imali veliku navijačku podršku i da je naša momčad sada nešto izmijenjena, ali imamo šanse za pobjedu – ističe Nakić, koji se osvrnuo i na Bundovićev odlazak.

 – On nam je sigurno dosta značio, pogotovo u napadačkom dijelu, tako da će naša igra, naš sistem doživjeti neke promjene, u smislu da ćemo sada igrati još brže i agresivnije – kazao je Toni.

 Pomoćni trener narančastih Miro Jurić slaže se s većinom kako je Cibona favorit u sutrašnjem dvoboju. Ali…

 – Da se ne varamo, bili su oni favoriti i na Baldekinu, pa znamo kako je završilo. Znamo što nam je raditi, kako se postaviti. Prvenstveno moramo odgovoriti na njihovu agresiju na našu vanjsku liniju i, naravno, pokušati što bolje uštopati Žorića – ističe Jurić.

 MVP ABA lige protiv Šibenika je uvijek dodatno inspiriran?

 – Da, čudo jedno, uvijek protiv nas odigra vrhunski, puno se troši. Ali i to je dokaz da vrijedimo kada tako veliki igrači moraju toliko raditi protiv na nas, kada toliko minuta provode na parketu – kaže Jurić, dodajući kako su svi igrači spremni.

 Podsjetimo, sutrašnji dvoboj između Cibone i GKK Šibenika počinje u 20 sati, uz izravan prijenos na Arena Sportu.