Europa i Svijet
Hrvatska
Toni Orlović se vratio u PS Karlsruhe

Toni Orlović se vratio u PS Karlsruhe

Autor: Paulo Sarić

Iduću bi sezonu trebao provesti između ProA lige i regionalnog razreda njemačke košarke.

Mladi hrvatski košarkaš s njemačkim državljanstvom Toni Orlović novi je član PS Karlsruhe Lionsa. Orlović, koji je protekle četiri sezone proveo u gradskom rivalu BG Karlsruheu, vratio se u momčad u čijim je redovima proveo kadetski staž. Mladi se krilni igrač košarkom počeo baviti s 12 godina, a nakon dvije je godine došao u redove Lavova za koje je nastupao u JBBL-u.

Proteklih je nekoliko godina Orlović bio na dvojnoj licenci koja mu je omogućavala da igra za BG Karlsruhe u ProB ligi, no nakon što njegov dosadašnji sastav nije uspio dobiti odobrenje za nastup u ligi sljedeće sezone vratio se u svoju nekadašnju momčad. Orlović je u mladoj karijeri nastupio u 15 utakmica ProB lige, a za početak će biti smješten u drugu momčad Lavova kroz koju bi se trebao probiti do drugog ranga njemačke košarke.

- Za moj novi ugovor je prvenstveno zaslužan pomoćni trener Lavova koji me vodio kao mladića u Gaggenauu – kazao je Orlović koji je na treninzima uspio uvjeriti odgovorne u klubu da mu daju priliku u ProA ligi.