Regija
Toni Parker nahvalio ponajboljeg centra ABA lige

Toni Parker nahvalio ponajboljeg centra ABA lige

Autor: Paulo Sarić

Promjene u Megi.

Bivši mladi francuski reprezentativac Alpha Kaba napustio je redove Mega Bemaxa. Mladi i talentirani visoki igrač kao veliko je pojačanje stigao u Srbiju prije dvije godine u paketu s Timothejem Luwawu-Cabarrotom. Kaba je u tom razdoblju figurirao kao talentiraniji iz dueta te siguran odabir prve runde na NBA draftu. Dobro je krenuo u svoju prvu sezonu, no onda se ozlijedio, a uzde momčadi je preuzeo Luwawu-Cabarrot koji je izvrsnim igrama privukao pozornost brojnih klubova i na koncu završio kao suigrač Darija Šarića u Philadelphia 76sima.


Kaba je ostao još jednu sezonu u Srijemskoj Mitrovici tijekom koje je pružao bolje igre, ali nikako nije uspio probiti granicu elitnih predstava kao što se očekivalo prilikom njegova dolaska. Prije mjesec dana izabran je posljednjim, 60. odabirom na NBA draftu od strane Atlanta Hawksa, a posljednjih je tjedana nastupao na Ljetnoj ligi u Las Vegasu. Jučer se vratio u Francusku potpisavši za ASVEL u čijim bi se redovima trebao zadržati naredne tri sezone.

- Veliko je zadovoljstvo biti u prilici potpisati Alphu, mladog, ali već produktivnog i talentiranog unutarnjeg igrača koji će biti dio našeg višegodišnjeg projekta. Činjenica da je potpisao na tri sezone govori o nastavku naše politike zadržavanja igrača i izgradnje identiteta s kojim se publika i partneri mogu poistovjetiti. Alpha je naše posljednje pojačanje ove predsezone te će postati dio ambiciozne momčadi koja ima dva glavna cilja – osvajanje EuroCupa i francuskog prvenstva – nahvalio je bivšeg igrača Mege vlasnik ASVEL-a i jedan od najboljih europskih igrača u povijesti Tony Parker.

Istoga je dana srbijanski klub doveo novo pojačanje. Radi se o mladome reprezentativcu Bosne i Hercegovine Aleksandru Laziću. Krilni je igrač profesionalnu karijeru započeo u ljubljanskoj Olimpiji, a lani je prešao u beogradski Dinamik u čijem je dresu prosječno zabijao 6.8 koševa uz šest skokova u srbijanskoj prvoj ligi. Dobrim je predstavama privukao pozornost izbornika Duška Vujoševića koji ga je pozvao u reprezentaciju BiH, a očito i odgovornih ljudi Mege koji su mu odlučili ponuditi ugovor i dati priliku u regionalnoj ligi.