Hrvatska
Toni Perković povukao Splićane do pobjede u Gorici i druge pozicije uoči doigravanja

Toni Perković povukao Splićane do pobjede u Gorici i druge pozicije uoči doigravanja

Autor: Branko Tabak

Split se probudio u pravom trenutku.

Košarkaši Splita su uvjerljivom pobjedom na gostovanju kod Gorice 61-89 stigli do startne pozicije broj dva s koje će ući u doigravanje. Domaćini su imali priliku eventualnim uspjehom s četvrtog skočiti na treće mjesto, a Splićane spustiti na poziciju broj dva. Takav rasplet bi Ciboni donio startnu poziciju dva. No nije se dogodio. 

Split se u pravom trenutku vratio u igru i nakon serije neugodnih poraza (Krka, Borac, Škrljevo, Zadar) odigrao odličnu utakmicu i najavio zanimljivo doigravanje za naslov prvaka Hrvatske.

Prije doigravanja mora se odigrati još jedna utakmica i to ona između Sonik Puntamike i Šibenke koja je na rasporedu u petak  u Jazinama i o čijem će rezultatu ovisiti hoće li peto mjesto uzeti Sonik Puntamika (ako slave domaćini) ili Škrljevo (u slučaju pobjede Šibenke).

Za sada su poznata dva para četvrtfinala doigravanja. Prvoplasirani Zadar će na osmoplasiranu Šibenku, a drugoplasirani Split na sedmoplasirani Zabok. 

Danas je u Gorici domaćin bio ravnopravan tek u prvoj četvrtini. Ostatak utakmice je pripao Splićanima koje je predvodio razigrani Toni Perković s 23 poena (trica 7/10), 5 skokova i 4 asistencije. Marko Luković i Ivan Perasović su postigli po 11 poena. 

Borna Kapusta je za Goričane postigao 13, Lovro Mazalin 12, a Ozren Pavlović 11 poena. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore