Time-out
Tornado mu zviždi, a publika skandira njegovo ime. Znate li tko je Stipe u redovima Nazorove družine

Tornado mu zviždi, a publika skandira njegovo ime. Znate li tko je Stipe u redovima Nazorove družine

Autor: Paulo Sarić Photo: ŠC Višnjik - Nenad Opačić

Zadrani su uvijek voljeli borbene igrače.

„Stipe, Stipe!“ orilo se Višnjikom sredinom druge dionice susreta između Zadra i Anadolu Efesa. Pogled na sastave obje momčadi već je na prvu otkrivao da među dvadeset četvoricom momaka koji su okusili parket Krešinog doma nema niti jednog Stipe, Stipice, Stjepana ili slično, a skandiranja nisu bila upućena ni čuvenom Stipi Šarliji koji je sjetio pokraj terena.

Je li to Zadar doveo novog igrača? Ili se možda među 2000 gledatelja u dvorani “Krešimir Ćosić” sakrio Steph Curry?

Ni jedno, ni drugo!

Borbeni Stefan Fundić koji će, s obzirom na srčanost i energiju koju prikazuje na parketu, brzo postati jedan od omiljenih igrača u gradu košarke prekršten je od dijela zadarskih navijača u – Stipu.

Košarkaš s nevjerojatnim osjećajem za pozicioniranje u protivničkom reketu, prije svega pri napadačkom skoku, igrač za kojeg ne postoji izgubljena lopta i čovjek koji je pretprošli vikend u Velikoj Gorici morao slušati zvižduke vlastitih „navijača“ samo zato što je rođen u Srbiji - u manje od 50 minuta uspio je kupiti domaću publiku.

Nastavi li Fundić igrati s istim intenzitetom, u što ne treba sumnjati, uz uvijek ključan sastojak dobre atmosfere u Donatovom gradu – pobjede Zadra, prošlotjedna skandiranja bi mogla postati trajni dio navijačkog folklora u gradu košarke.