Regija
Traumatično iskustvo za Nazora i Palokaja: Palicama i ciglama napadnut autobus Prištine

Traumatično iskustvo za Nazora i Palokaja: Palicama i ciglama napadnut autobus Prištine

Autor: Branko Tabak Photo: KB Prishtina Facebook

Nakon svega istrčali su na parket

Nemili incident dogodio se na Kosovu ususret utakmice Final Eighta košarkaškog Kupa Kosova u Peći.

Uvertira u veliki derbi između domaće Peje i Sigal Prištine bio je vandalski napad na autobus u kojem su bili igrači i vodstvo Prištine.

Huligani nisu autobus napali palicama, ciglama, kamenjem te drugim predmetima ozbiljno riskirajući zdravlje i živote igraća i osoblja među kojima su bili trener Prištine Ante Nazor i bivši igrač Zagreba, Bosca i Zadra Jan Palokaj.

Jan Palokaj - Foto: KK Zadar (Zvonko Kucelin)

- Napali su nas, ali i košarku, derbi, Kup Kosova. Hvala KN Trepča na porukama i brizi čime još jednom pokazali da je košarka više od sporta. Također, čestitamo KB Peja na pobjedi i zahvaljujemo rukovodstvu kluba na gostoprimstvu i brizi! Sigal Priština je još jednom pokazala veličinu i nakon napada nastavila put prema dvorani i borila se u meču bez obzira na psihičko stanje i traumu dobivenu od vandalskog čina. Najoštrije osuđujemo nasilje u sportu i želimo da ovakva djela ne budu dio kosovskog sporta, objavila je Sigal Priština na svojim medijskim platformama.

Ante Nazor - Foto: Basketball.hr 

Peja je u susretu četvrtfinala slavila 91-86, no nakon svega ni igračima domaće momčadi pobjeda zasigurno nije slasna onoliko koliko bi trebala biti.

Nazoru i njegovoj momčadi kapa do poda za hrabri čin izlaska na parket čime su pokazali da je sport iznad nasilja.