Hrvatska
Tre McClean napustio Gripe, klub duguje i Vladimiru Anzuloviću i Damiru Rančiću

Tre McClean napustio Gripe, klub duguje i Vladimiru Anzuloviću i Damiru Rančiću

Autor: Z.D. Photo: Facebook KK Split

Alarm na Gripama


Tre McLean više nije igrač Splita, kratko je objavio KK Split na društvenim mrežama.

'Ugovor s McLeanom sporazumno je raskinut i u petak je otputovao u SAD. Tre, sretno u nastavku karijere', poručili su iz kluba.

Split je napustio i mladi Ivan Perasović, no tu će biti još dosta nesporazuma.

Istovremeno novi Nadzorni odbor kluba je zatražio unutarnju reviziju ne bi li se otkrile nepravilnosti u poslovanju, ako ih je bilo. 

'Mi smo 4. studenoga napravili analizu da vidimo kakvo je stanje u klubu. Prošli smo sve pravne akte, sudske sporove te smo zaključili da su klupska dugovanja sljedeća: Prema igračima i trenerima smo dužni 930 tisuća kuna, tu spada i dug prema bivšem treneru Vladimiru Anzuloviću kao i bivšem igraču Damiru Rančiću. Imamo milijun kuna duga kratkoročnih zajmova. Imamo milijun i pol kuna duga predstečajne nagodbe. Imamo milijun i 200 tisuća kuna duga obveze dobavljačima te smo poreznoj upravi dužni 300 tisuća kuna.  To je sveukupno pet milijuna kuna, a na računu imamo milijun i tristo tisuća kuna, to je četiri puta manje novca nego što nam treba te nam prijeti ovrha. Naš je cilj podmiriti sve obveze u zakonskom roku od 60 dana. Mene frapira podatak da naši treneri u omladinskom pogonu imaju plaću od samo 4 tisuće kuna. Naš je cilj to podignuti kako  bismo ojačali bazu. Naši očekivani prihodi u idućoj godini su 7,3 milijuna kuna, a rashodi 10,5 milijuna. Kad tome pridodamo sadašnje dugove, imamo razliku od 6,9 milijuna kuna. Pokušati ćemo povećati prihode od sponzora, fan shopa i raznih donacija, ali nam COVID situacija ne ide u prilog', zaključio je član NO Oliver Vuco na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi Dalmatinski portal

Pred Splićanima su neizvjesni dani.