Hrvatska
Regija
Treća pobjeda Brokera u Alpe Adria kupu - po drugi put su pali austrijski Lavovi

Treća pobjeda Brokera u Alpe Adria kupu - po drugi put su pali austrijski Lavovi

Autor: Saša Ćirić

Nije bilo rezultatske neizvjesnosti u dvoboju hrvatskog i austrijskog predstavnika u ovom natjecanju.

U svom petom nastupu u Alpe Adria Cupu momčad Vladimira Krstića je za protivnika imala Arkadia Traiskirchen Lionse, jedinu momčad skupine B koja nije osjetila slast pobjede u ovom međunarodnom natjecanju.

Bez većeg napora su Brokeri slavili s visokih 87-61, te na taj način ostali u igri za prolazak u četvrtfinale. Naime, u susretu koji bi se trebao odigrati 9. siječnja, Osječani bi pobjedom od sedam i više poena razlike protiv Hopsa iz Polzele ušli u nokaut fazu natjecanja. S obzirom da je u Gradskom vrtu teško poražena i momčad USK Praha, optimizam hrvatske momčadi je više no utemeljen.

Nakon iznimno efikasne prve četvrtine, u kojoj su momci iz Vrijednosnica postigli čak 27 poena, visokih +19 na poluvremenu (50-31) je praktički riješilo pitanje pobjednika u ranoj fazi utakmice. Do kraja su svi igrači osjetili parket, a strijelce pobjedničke momčadi je predvodio sjajni Abdul Malik Abu (23 poena, šut iz igre 9-10). Dobre role su imali i Ante Gospić (12 poena, 6 skokova, 5 asistencija) i Mario Ihring (12 poena i 5 asistencija za 18 minuta igre). U gostujućim redovima su tri igrača ponijela veći dio tereta na ofanzivnoj strani, a to su bili Nemanja Manolović (18 poena, po tri skoka i asistencije), Drago Brčina (15 poena, 4 skoka) i Oscar Schmit (14 poena, 5 skokova).

Momčad Vrijednosnica Osijek trenutno zauzima treće mjesto skupine B s tri pobjede i dva poraza.