Hrvatska
Treća pobjeda Brokera u nizu, Hermes se polako oprašta od Premijer lige

Treća pobjeda Brokera u nizu, Hermes se polako oprašta od Premijer lige

Preokret u posljednjoj četvrtini.

Samo 24 sata nakon gostovanja u Velikoj Gorici košarkaši Hermes Analitice su ugostili Vrijednosnice Osijek i u neizvjesnoj završnici doživjeli poraz 101:94. Raspoloženi Ivan Mileković vukao je Analitičare u prvom dijelu ubacivši 19 poena, a nakon trica Filipa Kordića i Luke Cvitanovića sastav Zvonimira Mravka je serijom 17:0 imao +9 (38:29) u 16.minuti. Na poluvremenu je bilo 44:39. Novih +9 Hermes Analitica je imala i u završnici treće četvrtine (68:59).

Gosti su nakon dugo vremena poveli pet minuta prije kraja kada je Šime Lisica ubacio tricu (81:79). Mileković je svojom šestom tricom izjednačio (89:89) na nešto više od dvije minute prije kraja. Tada slijedi ključna serija Osječana 8:0 koju je započeo Pavao Paić, nastavio Robert Kujundžić, a tricom zaključio Lisica. Zakratko su Ivan Svoboda i Kordić vratili nadu (94:97), ali je Vito Porobić zabio dva bacanja i potvrdio treću uzastopnu pobjedu Vrijednosnica za koje je Kujundžić ubacio 27 poena, Paić 19 (8sk), a Lisica i Đorđe Topolović po 18.

”Čestitam gostima na pobjedi, a mojim igračima na velikom zalaganju unatoč tome što nam je ovo bila druga utakmica u posljednja 24 sata. Šteta što smo propustili priliku u ovoj utakmici da dođemo do pobjede, mada smo realno već ranije propustili naše prave prilike”…kaže trener Hermesa Zvonimir Mravak.

Kod Hermesa koji je ubacio 16 trica po 24 poena su ubacili Mileković i Kordić, Ivan Svoboda 22, a Kristijan Šutalo 13 uz 11 skokova.

Hermes Analitica će u sljedećem kolu u ponedjeljak gostovati kod Cibone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore