Hrvatska
Treća pobjeda Jazina, dominacija Krstanovića

Treća pobjeda Jazina, dominacija Krstanovića

Od minus 11 do plus 11.

Košarkaši Cedevite Junior izgubili su utakmicu 3. kola Prve muške lige protiv ekipe Jazine Arbanasi 82:71. Mladi igrači trenera Trninića su čvrsto otvorili utakmicu, na samom startu druge četvrtine imali su i vodstvo od 11 razlike, no ono se do kraja prvog poluvremena istopilo (38:37).

Iskustvo Zadrana je pokazalo svoje u drugom poluvremenu. Košarkaši Jazina su odlično otvorili drugo poluvrijeme, otišli na +13 i sačuvali vodstvo do kraja utakmice.

Matej Bošnjak je bio najefikasniji igrač Cedevite Junior s 21 poenom i 8 skokova.

U pobjedu Jazina David Ušić i Bruno Markulin su utkali po 20 poena, no statistički najefikasniji bio je double-double Stipe Krstanović s 18 poena, 13 skokova i 6 osvojenih lopti.

Marko Trninić, trener Cedevite Junior: “Odigrali smo dobru utakmicu, blizu našeg maksimuma. Odlučilo je iskustvo i kvaliteta igrača Jazina. Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta kvalitetno, u situacijama gdje smo se odvojili na deset razlike smo krenuli igrati individualno i napravili neke greške, odnosno nismo neke kontranapade realizirali zbog izgubljenih lopti. Tu su se oni vratili i otišli smo s egalom na poluvrijeme. U drugom poluvremenu smo ušli premekano, nismo se držali dogovora i njihovo iskustvo je tu imalo prevagu da utakmica ide na stranu Jazina.”

Jakov Borčić, trener Jazina Arbanasi: “Teška utakmica, jako loše smo otvorili prvu četvrtinu. Mlada momčad Cedevite Junior nas je nadskakala, nadigrala u cijelom prvom poluvremenu dok se momčad Jazina nije probudila. U drugom poluvremenu sam rekao igračima ako ovako nastave igrati da će izgubiti 40 razlike, jer onakvim pristupom kao u prvom poluvremenu je bilo nemoguće pobjediti. Ipak imam zadovoljstvo što smo pobjedili, ali imamo i puno toga za analizirati. Bitno je da smo uzeli ta dva boda, sad idemo dalje”.