Europa i Svijet
Hrvatska
Treća pobjeda juniora

Treća pobjeda juniora

Autor: Bsketball.hr HKS

Nakom Mađara i Bugara "pali" su i Gruzijci.

Hrvatska juniorska reprezentacija slavila je protiv Gruzije (62:49) u trećoj utakmici europske smotre u Tallinu. Izabranici trenera Anzulovića nakon ove pobjede maju stopostotni učinak 3/3.

Gruzija nije bila teška prepreka za Hrvatsku i već su od samog starta igrači hrvatske reprezentacije preuzeli igru u svoje ruke. Na veliki odmor su otišli s dvoznamenkastom prednošću od 15 poena (41:26). U nastavku su momci trenera Anzulovića nastavili s dobrom igrom, a trener je uspio i odmoriti neke igrače. U posljednjoj četvrtini, utakmicu su samo rutinski priveli kraju jer je rezultatski zamah koji su napravili u prvom poluvremenu bio nedostižan za ekipu Gruzije.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Antonio Jordano sa 16 poena, dok je Luka Šamanić dodao 12 uz 9 skokova.


-  Čestitke momcima na pobjedi. Utakmicu smo riješili u prvom poluvremenu, u drugom smo čak uspjeli i odmoriti neke igrače koji su nam bitni, odnosno koji su nam nosioci igre. Na kraju nas čekaju dvije najteže utakmice u skupini – to su Island i Bjelorusija koji igraju jako dobru košarku. Nadam se da ćemo se uspjeti dobro pripremiti nakon dana odmora i pobijediti te proći taj prvi dio, izjavio je nakon utakmice hrvatski izbornik Vladimir Anzulović.