Hrvatska
Regija
Trener Cibone se jako veseli susretu s Partizanom, otkrio je i zašto

Trener Cibone se jako veseli susretu s Partizanom, otkrio je i zašto

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Prvo veliko gostovanje u sklopu AdmiralBet ABA Lige

Nakon prošlotjednog uspjeha pred domaćom publikom protiv SC Derbyja (pobjeda 75:69), pred košarkašima Cibone veliki je izazov. Očekuje ih gostovanje u Beogradu protiv euroligaša Partizana, u nedjelju s početkom u 19 sati.

Ovo je savršena prilika za ekipu novog trenera Cibone, Chrisa Thomasa, da odmjeri snage i vidi gdje stoji u usporedbi s ekipom koja se natječe u najvišem rangu europske košarke. Sam trener Vukova nije skrivao svoje uzbuđenje:

Jako se veselimo utakmici protiv Partizana u nedjelju, koja će nam biti veliki izazov. Veselimo se prilici da odmjerimo snage protiv jedne od najboljih momčadi u Europi i da vidimo gdje su naši igrači u ovom ranom dijelu sezone. Također, jako se veselim vođenju ekipe protiv apsolutne legende, nekoga koga iznimno cijenim i kome se divim. Trebalo bi biti jako zabavno i dolazimo se natjecati. Dolazimo igrati snažno i rasti kao košarkaški tim koji nastavlja činiti korake u naprijed i omogućava si da bude spreman za uspjeh.

Jedan od prošlotjednih motora u pobjedi protiv SC Derbyja, Peter Jok, šuter koji je pokazao da zna i može povući kada treba, naglasio je važnost pobjedničkog mentaliteta:

U svaku utakmicu ulazimo s mentalitetom pobjednika. Partizan je jedna od najboljih momčadi u Europi, tako da smo uzbuđeni i veselimo se igrati protiv njih, kako bismo vidjeli gdje stojimo kao momčad.

Utakmica se igra u nedjelju, 6. listopada 2024., s početkom u 18:30 sati u Štark Areni. Prijenos utakmice moći ćete pratiti putem kanala Arena Sport 2 HR.