Hrvatska
Trener Dinama Josip Sesar: Prema igrama koje pružamo zaslužujemo više navijača

Trener Dinama Josip Sesar: Prema igrama koje pružamo zaslužujemo više navijača

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: KK Dinamo Zagreb

Žele se učvrstiti na drugom mjestu

U dobrom raspoloženju igrači Dinama čekaju subotu i utakmicu protiv Šibenke u 20 sati u KC Dražen Petrović. U slučaju treće uzastopne pobjede učvrstili bi drugu poziciju na tablici iza aktualnog prvaka Zadra i potvrdili dobru formu na početku sezone.

A toj dobroj formi se približava i posljednji pridošli Mislav Brzoja koji je u Dubrovniku pružio još jednu solidnu partiju i s nekoliko vezanih poena u trećoj četvrtini pomogao svojoj momčadi da se rezultatski odvoji i privede utakmicu mirnom završetku. No, iskusni Brzoja odbacuje svaku mogućnost euforije u najavi utakmice.

-  Ne zamaramo se tablicom, ni našom pozicijom na njoj. Mi idemo iz utakmice u utakmicu, nastojimo pobijediti svaku, a na našem terenu tek moramo zapeti i ići na pobjede. Dolazi nam mlada, brza i agresivna ekipa, što je uostalom odlika svakog tima koji trener Milačić vodi. Moramo ući u utakmicu s puno respekta, ali isto tako i bez straha. Sigurno će oni biti agresivni, ići će na skok u napadu što je naša najveća boljka zadnji par utakmica. Na tome smo radili ovaj tjedan i nadam se da ćemo to popraviti - kazao je Brzoja.

Energiju i mladost Šibenke naglašava i Dinamov trener Josip Sesar.

- Doveli su novog Amerikanca na poziciji razigravača, što će sigurno dosta promijeniti i raspodjelu njihovih šutova unutar petorke. Vratio im se i Topolović koji je prava petica i tu ćemo se morati dobro pripremiti. Imamo neke sitne probleme s ozljedama pa tek ostaje vidjeti u kojem ćemo sastavu nastupiti, međutim igramo na domaćem parketu i znamo da moramo energetski biti na visokom nivou. Uz pametnu napadačku igru cilj će nam biti uvesti utakmicu u nama željeni ritam, a onda možemo očekivati novu pobjedu - kazao je Sesar koji dodaje kako su dobri nastupi Dinama u Premijer ligi najbolja pozivnica publici.

- Nismo nezadovoljni posjetom na dosadašnjim domaćim utakmicama, ali mislim da na tragu dobrih rezultata i igre koju pružamo zaslužujemo da publika dođe u još većem broju. Pozivam navijače da dođu u subotu na utakmicu i podrže nas jer to nam zaista sad treba - dodao je Sesar.

Sličnu poruku je imao i Mislav Brzoja.

- Sviđa mi se ispunjenost dvorane na našim domaćim utakmicama i nadam se da će nas navijači podržati u ovoj, da će doći u još većem broju i da će uživati u lijepoj košarci - kazao je Brzoja.

A svi posjetitelji na utakmici imat će i dodatnu zabavu pred sobom. Naime, u Dinamu su odlučili tijekom utakmice sa Šibenkom u hodniku ispod plave tribine za sve mališane do 12 godina organizirati natječaj u crtanju dresova. Najbolji dres po odabiru upravo Sesara i njegovih igrača bit će treći dres Dinama u sezoni u kojem će nastupati u Kupu Krešimira Ćosića.

Ulaznice za utakmicu sa Šibenkom u prodaji su putem CoreEvent sustava, kao i u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37, a na dan utakmice moći će se kupiti na blagajni dvorane od 19h. Utakmica počinje u 20 sati.

Standings provided by Sofascore