Hrvatska
Trener Dinama Mario Štirjan: Spahija je uključen u rad kluba na dnevnoj bazi

Trener Dinama Mario Štirjan: Spahija je uključen u rad kluba na dnevnoj bazi

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: Luka Batelić/KK Dinamo

Oglasio se i Spahija. Tako je ta priča počela

Uspješnim apsolviranjem ispita kod Alkara u Sinju, košarkaši Dinama zaključili su kalendarsku godinu za povijest. Ulazak u elitni razred hrvatske košarke, kao i ulazak među osam najboljih u Kupu Krešimira Ćosića, uz dobre nastupe u Premijer ligi, u konačnici su dali zadovoljavajuću sumu za sve poklonike Plavih. I dok je od zadnje utakmice prošlo 20-ak dana, motori se nisu gasili, i dalje su vrući, a sezonu otvaramo u nedjelju od 17 sati u Draženovom domu protiv Šibenke. Uoči novih izazova za klupsku stranicu govorili su Neven Spahija i trener Mario Štirjan.

To je sve jedna lijepa priča. U vodstvu kluba su, praktički, gotovo sve moji bivši igrači, oni su vezani za mene i ja sam vezan za njih, tako je ta priča i počela. Komunikacija se većim dijelom odvija telefonskim putem, međutim, pojavim se u Zagrebu s vremena na vrijeme i tada se napravi sastanak. Uvijek ima pregršt tema od tekućih problema pa do taktike, sve ono o čemu dva trenera mogu razgovarati – priča nam Spahija.

Njegove riječi potvrdio nam je i sam trener Štirjan, koji je većim dijelom zadovoljan prvim dijelom sezone.

– Spahija je uključen u rad kluba jako puno, na dnevnoj bazi, a na tome sam mu jako zahvalan. Velika je privilegija što je otvoren za sva pitanja, a njegovi su savjeti zlata vrijedni i neizmjerno nam svima pomažu. Solidno smo odradili prvi dio sezone, bez previše kikseva. Cilj nam je i dalje plasman u Ligu za prvaka, za što će nam trebati koja pobjeda više nego u prvom dijelu sezone. Također, ostvarili smo cilj i u Kupu ulaskom u četvrtfinale.

Igrači su kratko bili slobodni, tek oko blagdana, a sve se polako priprema za nastavak sezone.

Praktički nismo prestali s treninzima kako bismo ostali u dobroj formi. Imali smo 2-3 slobodna dana oko Božića, a ovaj period iskoristili smo za saniranje sitnih problema s ozljedama. Jako je malo vremena za hvatanje forme s obzirom na zgusnut raspored do reprezentativne pauze u veljači – kaže Štirjan.

I naš trener i Spahija podijelili su ciljeve kluba u narednom razdoblju, što na parketu, što izvan njega.

U prvom dijelu sezone predvodili su nas stariji igrači, a sada očekujem i dodatan iskorak mlađih igrača, za koje vjerujem da će pokazati svoje kvalitete. Potpuno smo koncentrirani na prvenstvo, a kada dođe vrijeme za Kup, vjerujem da ćemo biti neugodan suparnik za bilo koga – rekao je Štirjan.

Apsolutno idemo u pravom smjeru, mi smo, uvjetno rečeno, mali klub, ali imamo puno veće ambicije. Svi u klubu naporno rade kako bi se napravio dodatan iskorak, nadamo se da će uskoro stići i taj glavni sponzor na dresu, uz priključenje još manjih sponzora. Što se tiče košarke, možemo biti zadovoljni, ali mora se i tu napraviti iskorak – rekao je Spahija.

Prvi izazov u nedjelju bit će Šibenka, četvrta momčad prvenstva s omjerom od devet pobjeda i tri poraza, koja je bila bolja od nas u prvom dvoboju u listopadu u Šibeniku sa 78-71.

Oni su najugodnije iznenađenje sezone. Odradili su odličan prvi dio, a u Šibeniku smo imali veliku priliku za pobjedu, međutim, nismo ju iskoristili. Želimo se iskupiti za poraze i vjerujem u našu dobru igru i pobjedu na početku nastavka sezone – zaključio je Štirjan.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 8. siječnja 2023. godine u KC Dražen Petrović s početkom u 17:00 sati. Karte se mogu kupiti na blagajni dvorane sat vremena prije početka utakmice.