Hrvatska
Trener Dubrave Marijan Bagarić: Naš trade mark mora biti agresivna igra

Trener Dubrave Marijan Bagarić: Naš trade mark mora biti agresivna igra

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Dubrava

Ususret novoj sezoni

Nakon što je početkom veljače preuzeo ulogu prvog trenera Dubrave Marijan Bagarić je u četrdeset dana nanizao osam pobjeda u devet susreta i odveo Lavove u četvrtfinale doigravanja Favbet Premijer lige gdje je u dva susreta ulogu favorita opravdao prvak Zadar.

U ponedjeljak je Bagarić uz asistente Edija Račkog i Franka Perinića ušao u svoje prve seniorske pripreme za novu sezonu. Dubravaše su nakon tri sezone napustili Mateo Vidović i Kenan Karahodžić, nakon dvije Filip Paponja, a novi izazov potražio je i ponajbolji igrač prošle sezone Toni Ročak. Ivan Jurić će karijeru kroz školovanje nastaviti u SAD-u, a zbog problema s ozljedom Dario Kuzmanović neće participirati o rosteru koji je popunjen dolascima Jure Škifića, Josipa Batinića, Luke Babića, Viktora Šarića i Frana Došena.


”Nije lako raditi kroz ove vrućine, ali ljeto je i moramo se naviknuti na ovaj režim rada. Drago mi je da smo se skupili, osjetim da su dečki spremni i željni raditi tako da vjerujemo u jedne kvalitetne pripreme koje su baza za ono što nas čeka od konca rujna”, kaže Bagarić ističući najvažnije segmente ovog dijela priprema.

”Imamo dosta novih igrača i potrebno nam je vrijeme da zajedno kliknemo. Za neke od njih ovo će sigurno biti drugačiji način rada nego čime su se susreli u svojoj dosadašnjoj karijeri. Naša momčad je profesionalna i s te strane ne očekujem veće probleme u fazi prilagodbe na željeni način rada”.

kadar koji imamo očekujemo dolazak još jednog visokog igrača i priključit ćemo dva mlađa igrača i to bi trebao biti roster za pripremni period. Naravno da nije nikada isključeno da dođe neki igrač koji bi nam bio dimenzija više, ali u ovom trenutku mislimo da imamo kadar spreman odgovoriti izazovima koji nas očekuju”,  kaže trener Dubrave koji ima jasno zacrtani plan pripremnog perioda.

 ”Imamo tri kvalitetne utakmice u Sloveniji u prvom dijelu priprema i onda nas nakon četiri tjedna čeka naš turnir u Dubravi. Sedam ili osam utakmica do početka Favbet Premijer lige je naša želja.”

Prvo predstavljanje nove momčadi navijači u Dubravi će imati priliku vidjeti u petak, 6.rujna kada starta dvodnevni tradicionalni turnir ”Dubrava Kup” na kojem će uz Lavove nastupiti Široki, Cedevita Junior i Cibona.

 ”Uvijek nam je važan Dubrava Kup zbog naših navijača i tu dobivamo one prve signale kako bi momčad mogla izgledati u novoj sezoni. Do tada nas čeka dosta rada”, naglašava Bagarić koji ima poruku i za navijače Dubrave. 

”Na prvom sastanku s igračima sam kazao da su moja prva očekivanja da stožer, a onda i svi igrači daju svoj maksimum jer je to prvi preduvjet za bilo kakva očekivanja. Idemo jako iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu i ja ću inzistirati da naš maksimum bude vidljiv na terenu i primamljiv našoj domaćoj publici koja poznaje jako dobro košarku. Naš trade mark bora biti da igramo agresivno i da se borimo kao što se kaže da idemo na glavu kako bi kupili našu publiku i na taj način došli do što većeg broja pobjeda”, zaključio je Bagarić.