Europa i Svijet
Trener poražene momčadi zadovoljniji od pobjednika

Trener poražene momčadi zadovoljniji od pobjednika

Trećeg dana ZDBT-a Efes je u neizvjesnoj utakmici na mali broj poena bio bolji od Himkija

Trećeg dana Zadar Basketball Tournamenta Anadolu Efes je u neizvjesnoj utakmici na mali broj poena bio bolji od Himkija 66:64. No, iznenađujuće, ishodom utakmice bio je zadovoljniji trener poražene momčadi Rimas Kurtinaitis. 

On se osvrnuo na probleme s izostankom playmakera te nemogućnost preuzimanja kontrole, ali je istaknuo kako su pojedini igrači došli direktno iz Kine, bez prethodne vježbe, te da je unatoč tri poraza pronašao dosta dobrih stvari u igri svoje ekipe. 

 - Bolje je izgubiti u pripremnim utakmicama, nego u sezoni. Drago mi je da je Jonas Jerebko bio u igri jer nakon ozljede mora osjetiti nivo Eurolige i sada je imao tu priliku. Bio je ovo odličan turnir, imali smo savršenu teretanu, naglasio je trener ruske momčadi. 

Trener turskog Efesa pak nije mogao pronaći svijetlu točku u izvedbi svoje, pobjedničke momčadi. 

- Igrali smo samo prve tri minute. Katastrofalna košarka za obje momčadi, posebno za moju. Nisam zadovoljan, nismo uložili dovoljno energije i napravili smo puno grešaka u obrani. Bilo je užasno, oštar je bio Ergin Ataman čija će momčad sutra od 18 sati odmjeriti snage s berlinskom Albom. 

Prema riječima Atamana, njemački je tim, po onome što su pokazali na turniru, najspremniji za sezonu. 

- Bit će to dobar test za nas, istaknuo je trener Efesa.