Hrvatska
Regija
Trener Šibenke izvrijeđao svoje igrače, njihove obitelji i osobe s mentalnom retardacijom: Jeste li retardirani pi*** vam materina

Trener Šibenke izvrijeđao svoje igrače, njihove obitelji i osobe s mentalnom retardacijom: Jeste li retardirani pi*** vam materina

Autor: Branko Tabak Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Školski primjer kako time-out ne smije izgledati

Skandalozno ponašanje trenera Šibenke Josipa Pandže tijekom jučerašnje utakmice ABA 2 lige Šibenka - Sutjeska zgrozilo je košarkašku i sportsku javnost, gledatelje pred TV ekranima, komentatora susreta.

Tijekom time-outa utakmice, koju je Šibenka izgubila 72:80, Josip Pandža je uz gnjusne psovke svoje igrače nazivao retardima. Ukratko, video koji se proširio je šokantan.

'Čekaj, je li nećete danas igrati košarku. Koja vam je pi*** materina? Pa što se dešava među vama? Jeste li vi retardirani? Pi***. vam materina bolesna! Jeste li retardirani? Kako možeš svaki dan prokleto svoje ime... Imaš li ponos? Je**** te košarka vaša. Je li imaš ponos, pi*** vam materina retardirana', u dahu je izgovarao Pandža koji je na mjestu trenera Šibenke početkom siječnja zamijenio Damira Milačića, danas trenera Alkara.

Video koji se proširio društvenim mrežama pogledajte OVDJE.

Na ovaj način je uvrijedio ne samo svoje igrače, nego i sve osobe s mentalnom retardacijom, njihove obitelji, društvo u cjelini. 

Šibenka u ABA 2 ligi ima omjer pobjeda i poraza 1-11 i nalazi se na posljednjem mjestu, a u FAVBET Premijer ligi je osma s 10 pobjeda i 14 poraza.

Pandža je u domaćem prvenstvu nakon serije od pet pobjeda nanizao četiri poraza, a ta se serija nastavila i u ABA 2 ligi.

Pandža je široj javnosti poznat kao izbornik kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je predvođena Džananom Musom i Sanijem Čamparom 2015. osvojila naslov prvaka Europe.

Problem Josipa Pandže problem je glorificiranja ovakvih ispada zvučnijih trenerskih imena i sportskih djelatnika i suradnika koja putem društvenim mreža postaju obrazac prihvatljivog ponašanja.

Dogodit će se ljutnja trenera, dogodit će se i poneka psovka, ali ovakav ispad spada u kategoriju nekontroliranog ponašanja i omalovažavanja kluba, košarke i igrača. Za ovakve ispade prema vlastitim igračima treba uvesti rigorozne kazne još tijekom utakmice.

Što će biti s Pandžom nakon divljačkog vrijeđanja igrača pred očima javnosti odlučit će GKK Šibenka, no on je taj koji se nakon svega mora pogledat u ogledalo i svaki dan se nositi s činjenicom da je ovo nova profilna slika koju je postavio uz svoje ime.

Standings provided by Sofascore