Time-out
Trener Zadra na čelu vrhunske momčadi

Trener Zadra na čelu vrhunske momčadi

Autor: Saša Ćirić

Istinabog, tek nekolicina su u punom trenažnom procesu...

Ulazimo u razdoblje predsezonskih priprema, prijateljskih utakmica, svečanosti i sličnih manifestacija. U tu skupinu spadaju i egzbicijske utakmice, koje obično budu organizirane povodom obilježavanja nekakve obljetnice, ili možda umirovljenja nekog velikog igrača.

Košarkarska simfonija je naziv događaja koji će se održati 30. kolovoza u 20 sati. Radi se o oproštajnoj utakmici ne jednog, već dvojice velikih slovenskih košarkaša, od kojih je svaki na svoj način obilježio proteklo razdoblje. I dok Sani Bečirovič, impresivnom popisu klubova za koje je nastupao unatoč, nije u potpunosti opravdao očekivanja iz juniorskih dana, isto se ne može reći za Boštjana Nachbara. Svestrani krilni igrač nije bio zvijezda u mlađim kategorijama, ali se upornim radom probio do NBA lige, u kojoj je proveo šest sezona. Ovaj dvojac nije uspio dočekati zlatnu seniorsku medalju, ali su kao dio U20 reprezentacije Slovenije pokorili Europu davne 2000. u Ohridu. Bečirovič je bio proglašen za najkorisnijeg igrača natjecanja, prvi strijelac je bio Vlado Ilievski, a skakač Andrija Žižić.

U oproštajnoj utakmici će, s obzirom da se opraštaju dva igrača, na suprotnim stranama stajati momčadi naziva Team Sani i Team Boki.

Za Team Sani će nastupiti: Fragiskos Alvertis, Pero Antić, Dalibor Bagarić, Marco Belinelli, Vladimer Boisa, Primož Brezec, Primož Brolih, Luigi Datome, Rodrigo De La Fuente, Dimitris Diamantidis, Jurica Golemac, Jasmin Hukić, Vlatko Ilievski, Šarunas Jasikevičius, Slavko Kotnik, Saša Pavlović, Miroslav Raduljica, Matjaž Smodiš. S klupe će ovu momčad voditi kvintet Memi Bečirovič, Saša Đorđević, Dimitris Itoudis, Tone Krump i Željko Obradović.

U Nachbarovoj momčadi će nastupiti sljedeći igrači: Boris Gorenc, Goran Jagodnik, Nenad Krstić, Jaka Lakovič, Erazem Lorbek, Marko Milič, Rašo Nesterović, Smiljan Pavič, Igor Rakočević, Uroš Slokar, Zoran Planinić, Beno Udrih, Samo Udrih, Nikola Vujčić, Jiri Welsch. Bokijevci će imati četiri trenera - Zorana Matića, Gregu Nachbara, Aleša Pipana i Zmagu Sagadina.

Ako se krajem mjeseca nađete u Ljubljani, zaputite se do Stožica. Ne sumnjamo da će ovi velikani ponuditi vrhunsku zabavu publici!