Hrvatska
Trenerski put Damira Mulaomerovića: Debitant na hrvatskoj klupi koji je već vodio dvije reprezentacije

Trenerski put Damira Mulaomerovića: Debitant na hrvatskoj klupi koji je već vodio dvije reprezentacije

Autor: Branko Tabak

Deseta godina u ulozi trenera

Utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Hrvatska - Švedska  (25. veljače 2022.) bit će debitantska za izbornika Damira Mulaomerovića na klupi hrvatske reprezentacije.

Ipak ovo nije Mulin trenerski reprezentativni debi. Naime, 2016. godine vodio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Dvije godine kasnije postao je izbornik reprezentacije Kosova te se tamo zadržao i tijekom 2019. godine.

Trenersku karijeru je započeo u rodnoj Tuzli (odmah po okončanju igračke) kao prvi čovjek struke KK Sloboda. Krajem 2015. godine preuzeo je Cibonu te na klupi Zagrepčana ostao do lipnja 2017. godine.

Paralelno s voženjem kosovske reprezentacije Mulaomerović je jedno vrijeme bio i trener Prištine s kojom je osvojio dvostruku krunu. Krajem 2019. vraća se u Tuzlu iz koje prelazi u Cedevitu Junior u kojoj je trenutno trener.

U stožeru hrvatske košarkaške reprezentacije pojavio se za vrijeme mandata Veljka Mršića u veljači 2020 da bi njegovim odlaskom u Španjolsku dobio povjerenje čelnih ljudi Saveza i 24. siječnja ove godine postao hrvatski izbornik.

  • 25. veljače 2022. u 18:30 Hrvatska – Švedska (KC Dražen Petrović, Zagreb)
  • 28. veljače 2022. u 19:00  Švedska – Hrvatska (Norrkoping)

*Ulaznice za domaću utakmicu sa Švedskom su u prodaji na ulaznice.hr, a obje utakmice prenosit će uživo SportKlub televizija.