Time-out
Trenerski put Dražena Cesara od Badije do Moskve

Trenerski put Dražena Cesara od Badije do Moskve

Pregled razvoja varaždinske košarke.

Varažadinski košarkaški trener i zaljubljenik u košarku Dražen Cesar uspio je okupiti, na promociji svoje knjige "Od Badije do Moskve - moj košarkaški put", košarkašku elitu ali i sve košarkaše i članove sportskih zajednica u kojima je radio, jalja varaždinski portal evarazdin.hr

Na promocji su između ostalih bili i Jasmin Repeša, Veljko Mršić, Matej Mamić, pa Zlatko Dalić, gradonačelnik Ivan Čehok, saborski zastupnici, predstavnici ZSUGV i članovi svih košarkaških klubova na ovom području.

- Ponosan sam što je ovoliko ljudi došlo, rekao je Dražen Cesar prije početka promocije.

 -  To su sve moji dragi prijatelji i to mi je najbitnije. Kad se okrenem oko sebe i vidim ovoliko ljudi, ja sam danas najbogatiji čovjek na svijetu. Kad sam vidio gotovu knjigu ipak me malo oko srca stegnulo, pomislio sam ipak je nešto ostalo iza mene. Znači da sam nešto napravio, stavio u okvir. Sretan sam i kada sam je osjetio pod rukom, znao sam to je to, dodao je Cesar.

"Škola, posao i sport mogu zajedno"

Materijale za knjigu prikupljao je 25 godina, izrezivao je članke, skupljao fotografije, a posljednjih pet godina je intenzivnije pripremana.

- Ove godine je knjiga pisana, a posljednja tri mjeseca živio sam knjigu praktično od 0 do 24, opisuje Cesar nastanak knjige. 

- Knjiga šalje samo jednu poruku, a to je da posao, škola, fakultet i sport mogu i idu zajedno. To je poruka zajedništva i pozitive koju bi ja poslao mladim generacijama, zaključuje Cesar.

Nove ciljeve za sljedećih 25 godina za sada nema. Iako ja rekao "da je neplanirati, planirati neuspjeh", ali poznavajući ga sigurno će sa 75 godina pripremiti novu knjigu, o sljedećih 25 godina u košarci.

Između brojnih uzvanika, poznati košarkao i direktor Cedevite Matej Mamić rekao je kako je Dražen Cesar prije svega košarkaški zaljubljenik. 

- Upoznao sam ga kao trenera Grafičara. Isto tako dok je reprezentacija bila u Svetom Martinu on bi vrijedno sjedio i zapisivao treninge i vježbe. Tu prepoznate strast prema košarci. Dočekao je i knjigu, a moram reći da takvih stvari nedostaje u košarci, dodao je Mamić.

Više saznajte na portalu evarazdin.hr.