Hrvatska
Trenirati i igrati mogu i klubovi iz drugog ranga natjecanja pa i juniori

Trenirati i igrati mogu i klubovi iz drugog ranga natjecanja pa i juniori

Autor: Branko Tabak

Oprečne informacije.

Premijer Andrej Plenković je predstavljajući nove epidemiološke mjere vezane uz sport u četvrtak najavio da se 'obustavljaju sportska natjecanja i treninzi osim za sportašice i sportaše I., II. i III. kategorije u pojedinačnim sportovima i seniorske ekipe koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, a oni koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a za sve natjecatelje te nužno tehničko osoblje što osigurava organizator.'

Dan kasnije koronavirus.hr donosi detalje mjera u kojima stoji da je na snazi 'zabrana svih treninga i natjecanja osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša (sportašice i sportaši I., II. i III. kategorije) u individualnim sportovima'.

Tko je 'zabuca', gdje se dogodila pogreška ili se možda netko u međuvremenu izborio za 2. rang natjecanja nije poznato.

Prema najnovijim detaljima ovo znači da se osim klubova koji se natječu u HT Premijer ligi i Premijer ženskoj ligi treninzima mogu vratiti i klubovi Prve muške lige i Prve ženske lige kao i juniorske ekipe koje se natječu na nacionalnoj razini. HKS će, saznajemo, od Stožera zatražiti potvrdu novih detalja u mjerama koje su stupile na snagu danas.