Hrvatska
Regija
Trenutak istine. Ima li 'ulja u svići' ili će Zadrani pasti bez ispaljenog metka?

Trenutak istine. Ima li 'ulja u svići' ili će Zadrani pasti bez ispaljenog metka?

Autor: Paulo Sarić

Cijela sezona stane u 40 minuta. Ili pokoju više…

Pred košarkašima Zadra ključna je utakmica sezone. Nakon teškog poraza prošlu srijedu na Višnjiku u kojemu su u jednom trenutku gubili ogromnih 28 razlike igračima Ante Nazora nije preostalo ništa drugo doli „vaditi kestenje iz vatre“. U Skoplju se mora pobijediti želi li se zadržati nada u ostanak u elitnom rangu regionalne košarke.

- Koliko god situacija bila teška treba pogledati istini u oči. S druge strane, trebamo se boriti dok god imamo šanse. Na tragu toga se pripremam i nastojat ću pripremiti svoju momčad. Ekipa je ove sezone nebrojeno puta dobro reagirala nakon kolapsa te u Skopje idemo pružiti ono najbolje što možemo. Idemo pokušati pobijediti i vratiti seriju u Zadar – kazao je u najavi današnjeg susreta trener dalmatinskog sastava.

Nakon prošle utakmice dosta je bure podiglo priznanje da svi i 'ne pušu u isto idro'. Odnosno, kako je sam trener Nazor kazao, da postoji „dobro i zlo pleme“. Bilo je to primjetno iz govora tijela i ponašanja košarkaša Zadra pri izlasku s parketa gotovo svaku utakmicu. Razlog? Previše igrača kojima ističe ugovor i koji su nezadovoljni ulogom u momčadi.

- Imali smo dug sastanak. Momci su mobilizirani i sada treba pokušati sve da to prenesemo i na teren – nada se 40-godišnji stručnjak dodavši da svi dišu kao jedan – smatram da smo se mobilizirali i uložili dodatni napor i dodatni naboj nakon ovih situacija koje su se dogodile. Na tu kartu igramo i pokušat ćemo tražiti svoju šansu. Mislim da će nam biti lakše igrati nego doma. Nažalost.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadar u Skoplju nije bez šanse. Premda su Dalmatinci u prvoj utakmici pokazali tridesetak minuta antipropagande košarke ne bi bilo prvi puta ove sezone da se nakon lošeg izdanja pokažu u dobrom svjetlu i dođu do iznenađujuće pobjede. Tim više što MZT realno i nije toliki 'bauk' kakvim se činio nakon prve tri četvrtine na Višnjiku.

- Rekao sam i uoči prve utakmice da je sve na nama. Prvenstveno, možemo li pobijediti sebe. A onda ćemo lakše pobijediti MZT – priznao je splitski strateg i zaključio – ja se ne predajem. Spreman sam na sve i tražim to svjetlo za koje se mogu uhvatiti. Jednostavno ne odustajem. To je moj moto. Tko me zna, zna o čemu pričam. Mislim drugog puta nema.

Utakmica se igra u dvorani Jane Sandanski s početkom u 18 sati.