Hrvatska
Trešnjevka još uvijek bez poraza

Trešnjevka još uvijek bez poraza

Trešnjevka 2009 je u devetom nastupu upisala i devetu pobjedu u Prvoj ligi.

Trešnjevka 2009 je u devetom nastupu upisala i devetu pobjedu u Prvoj ligi objavljeno je na stranicama Košarkaškog saveza Zagreb.

Jučer je ekipa Deana Nemeca nadigrala Zadar 81:59 i došla na korak da polusezonu završi bez poraza. 

Gošće su priključak držale samo do isteka prve četvrtine (19:16).

Trešnjevka se do poluvremena odvojila na dvoznamenkastu razliku prije svega brzim protokom lopte u napadu, a zatim i kvalitetnom obranom. Trojac Katavić-Kostić-Erjavec je bio na visini zadatka i ekipa Trešnjevke zasluženo je odnijela pobjedu. 

U prvih sedam minuta druge četvrtine Zadranke su ostale bez poena, a serijom 13:0 ”Zelene” su praktički rješile pitanje pobjednika. Zadranke su u posljednje 4 minute došle do minus 10 poena , ali nažalost nisu uspjeli preokreniti u svoju korist. 

- Sve u svemu, utakmica iz koje se dobre stvari mogu izvući i sigurno ćemo ih znati iskoristiti za posljednju utakmicu prvog djela protiv Podravca - piše na službenoj Facebook stranici ŽKK Zadar kao i čestitke ekipi Trešnjevke.

. U prvih sedam minuta druge četvrtine Zadranke su ostale bez poena, a serijom 13:0 ”Zelene” su praktički rješile pitanje pobjednika.

Lucija Kostić (17) i Anđela Katavić (16) su bile najefikasnije, a vrijedi izdvojiti povratak sestara Galić (Marta i Marija) koje su ubacile po četiri poena. Kod Zadra Ana Vrsaljko je ubacila 13, a Nika Jelenković 12 poena.

Prva liga, 10. kolo:

ŽKK Medveščak - ŽKK Dubrava BLC 86:38

ŽKK Ragusa - ŽKK Šibenik 82:45

ŽKK Podravac Gigant - ŽKK Pula Črnja Tours 73:60

ŽKK Trešnjevka 2009 - ŽKK Zadar 81:59

ŽKK Plamen Požega - ŽKK Brod na Savi 87:57