Hrvatska
Trešnjevka sredila Dubravu, Medveščak Brod, a Zadranke gošće iz Virja

Trešnjevka sredila Dubravu, Medveščak Brod, a Zadranke gošće iz Virja

Jedanaesto kolo Prve lige za košarkašice.

U 11. kolu Prve lige za košarkašice u Dubravi su se sastale posljednja i prva ekipa lige gdje je pobjeda očekivano pripala Trešnjevci 2009 koja je nadigrala Dubravu BLC 116:44 objavljeno je na stranicama Košarkaškog saveza Zagreb.

Popularne ”Kraljice” iz Dubrave sasvim solidno su držale rezultatski priključak prvih petnaestak minuta (24:33), a tada ekipa Deana Nemeca radi seriju 12:2 i na odmoru ima 20 razlike (49:29). U nastavku je prednost samo rasla do konačnih + 72. 

Najefikasnije igračice vodeće ekipe prvenstva bile su Matilda Sorić (25), Marija Galić (18), a Ivana Ujević i Emina Hadžihusejnović su dodale po 16.  Vrijedi izdvojiti učinak Nike Muhl od 13 poena, 17 skokova i 10 asistencija. Trener Nemec u igru nije uvodio Karlu Erjavec, a kod Dubrave BLC najefikasnije su bile Stela Galušić (15) i Nives Džafić (13).

Trešnjevka 2009 u srijedu na Pešćenici dočekuje Crvenu Zvezdu u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici u sklopu WABA BTravel lige.

Medveščak je domaću polusezonu završio pobjedom u Slavonskom Brodu protiv pretposljednjeg Broda Na Savi. Bilo je 84:38 uz 18 poena Ive Borović (trice 6/8). Ana Vojtulek je dodala 12, a Marija Radoš i Nives Arežina (10 skokova) po 10 poena. Kod Broda Na Savi najefikasnija Ella Đukić (10). 

Medveščak u srijedu gostuje kod Cinkarne Celje u 10. kolu BTravel lige.

Zadranke su pobjedile gošće iz Virja rezultatom 61:51.

 - Gošće bolje otvaraju utakmicu i s početnih 0:5 daju do znanja kako je pred nama tvrda utakmica. Zadranke pokušavaju ući u svoj ritam, ali tek pred kraj prve četvrtine uspjevaju i završavaju četvrtinu u svoju korist. Podravac se većim dijelom utakmice brani zonom 2-3 što usporava naš napad, ali u ključnim trenucima vanjski šut je na visini zadatka i ne dopuštamo gošćama da ugroze našu prednost. S druge strane Zadranke agresivnom obranom ne istrčavaju dovoljno kontri i polukontri za miran nastavak, te tek u posljednjih 5 minuta susreta uspjevaju kapitalizirati napad iz kvalitetne obrane i odlaze na dvoznamenkastu razliku koja do kraja nije ugrožena. Utakmica s puno grešaka (obje ekipe preko 20 izgubljenih lopti), ali i s puno skokova (obje ekipe preko 40 skokova). Čestitke ekipi Podravca na fer i koretnoj igri, te tvrdoj utakmici i sretan povratak kući nakon današnje kup utakmice sa Šibenikom. Našim curama čestitke na pobjedi s kojom zatvaramo 2017.u godinu. Trenutno smo na omjeru od 5 pobjeda i 5 poraza. Greške ne možemo zaobići, ali do 13.01.2018.i novog susreta s Pulom ima vremena. Preostaje nam zasukati rukave i pauzu iskoristiti na kvalitetan način - piše na službenoj Facebook stranici ŽKK Zadar.

Jedanaesto kolo Prve lige:

ŽKK Split - ŽKK Ragusa 59:65

ŽKK Šibenik - ŽKK Plamen Požega 68:59

ŽKK Zadar - ŽKK Podravac Gigant 61:51

ŽKK Dubrava BLC - ŽKK Trešnjevka 2009 44:116

ŽKK Brod na Savi - ŽKK Medveščak 38:84