Hrvatska
Regija
Tri domaće utakmice Splita u nizu (na novom parketu), prva prepreka Rogaška

Tri domaće utakmice Splita u nizu (na novom parketu), prva prepreka Rogaška

Za gledatelje posebna pogodnost.

Kreće serija od tri domaće utakmice Splita, u četvrtak u 18 sati na Gripe u sklopu 9. kola Druge ABA lige stiže Rogaška, u subotu Hermes Analitica, a u utorak gosti "Žutih" su Helios Sunsi. Bit će to posljednje utakmice na starom parketu, koji je  postavljen 1997. godine. Nakon utakmice s Heliosom, već istu večer, započinju radovi, koji bi trebali biti gotovi u najkraćem mogućem roku. Tim povodom, pod nazivom "Adio stari parket" KK Split je u prodaju pustio paket ulaznica za sve tri utakmice po cijeni od 50 kuna.

- Marčinković nije trenirao par dana, Vrgoč ima problema s leđima, Kalajžića i dalje nema, ali sve su to stvari koje su tijekom sezone neizbježne. Nema traženja isprika, svi koji se skinu u dres su tu, o tome ne trebam puno pričati - rekao je Splitov trener Ante Grgurević.

Tri domaće utakmice, nakon pobjede u Šibeniku, lijepa su prigoda "Žutima" za pozitivni niz. Grgurević i momčad fokusirani su na prvu koja je na rasporedu, a to je Rogaška.

- Rogaška već tri godine igra u nizu na visokom nivou, odlični su šuteri, dosta šire, igraju košarku, koja je danas aktualna. U dobrom su nizu, pobijedili su i u Nikšiću, ali mi igramo kući i želimo pobijediti. Koncentrirani smo na utakmicu, moj stav je da u svakoj utakmici moramo imati isti pristup - kazao je Grgurević.