Hrvatska
Tri igrača blokirala Zadar zbog neisplate zadnje plaće iz prošle sezone

Tri igrača blokirala Zadar zbog neisplate zadnje plaće iz prošle sezone

Autor: 057info

Svi zaostaci riješit će se podizanjem kredita

Dominik Mavra, Martin Junaković i Domagoj Vuković - blokirali su pri Hrvatskom košarkaškom savezu svoj bivši klub zbog neisplate posljednje plaće za prošlu sezonu, javlja portal 057info

Bivši kapetan Zadra i dvojica važnih kotačića posljednjih sezona ove godine potražili su ili još uvijek traže sreću na drugim mjestima, a za ovu posljednju zaradu nisu imali strpljenja. Direktor KK Zadar David Gunjević kaže kako ova situacija nije neočekivana.

- Treneru i sportskom direktoru sam na dolasku najavio da bi se moglo dogoditi da prvih nekoliko kola domaće prvenstvo igramo s igračima iz prošle sezone i mladima. Blokadom nije blokirano poslovanje kluba, kao ni registracija igrača za ABA ligu, kaže Gunjević.

Sva dugovanja, uključujući i ovu posljednju ratu igračima, riješit će se podizanjem kredita. Koliki će on točno biti znat će se nakon završetka revizije u klubu.

- Očekivali smo da će biti gotova do kraja kolovoza, ali ide jako sporo, morali smo usklađivati račune i fakture s dobavljačima, dosta ih je na godišnjim odmorima...

Nema nažalost ni pomaka oko naplate duga Croduxa, koji kao jedan od velikih sponzora nije platio veliki iznos od oko 2 milijuna kuna. Svojedobno je bivši direktor Željko Žilavec na Gradskom vijeću najavljivao kako bi se iz tog iznosa namirio kratkoročni kredit potreban za završetak sezone, ali ta najava bila je više nego optimistična.

- Za taj dug pokrenut je sudski postupak, to nažalost može trajati godinama. Komuniciramo s Croduxom, radi se o jednom velikom partneru kluba u prošlosti, nismo ni mi odradili sve što smo trebali da bi ostali s nama. Željeli bismo, bude li to moguće, sve probleme riješiti izvan suda i ponovno dogovoriti partnerstvo, kaže Gunjević.