Hrvatska
Tri nova imena na rosteru Škrljeva, Cvitković produžio suradnju

Tri nova imena na rosteru Škrljeva, Cvitković produžio suradnju

Mladi igrači iz 'kvarnerskog bazena' potpisali za HT Premijerligaša.

U dvorani na Mavrincima predstavljeni su novi igrači Adria Oil Škrljeva. Kako je istaknuo predsjednik Kluba Vice Sep riječ je o mladim igračima, redom reprezentativcima koji će sigurno u narednom prvenstvu imati prilike i pokazati svoj talent, javio je klub preko društvene mreže Facebook. 

Upravo proširenje lige na 33.kola i Alpe Adria Cup daje ovim mladićima šanse za većom minutažom i napretkom.

Mislav Kolić (200cm, 2001. g) je produkt odlične škole košarke riječkog FSV-a, kao i Dorian Benković (185 cm, 2000. g) i Edi Bešić (195 cm 2000. g) koji dolaze iz KK Kastav, a prošlu sezonu su igrali Prvu ligu na posudbi u Kvarneru 2010. 

Mislav Kolić - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr) 

- Ovo je put dvostruke suradnje kojom želimo da klubovi koji proizvode i školuju još više rade i budu zadovoljni suradnjom te da imaju od toga koristi, kao i sami igrači koji dobivaju priliku ići na viši nivo. Dario Cvitković (204cm 1999. g) je naš prošlogodišnji igrač koji je produžio suradnju. Vrijedan je, ustrajan, puno je napredovao te sigurno očekujemo nivo više i od njega, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Trener Damir Rajković je istaknuo da mlade igrače očekuje veliki rad, odricanje i da to što su mladi ne znači automatsko guranje, već će svaku minutu svojim pristupom i radom morati zaslužiti.

- Ovo je put kojim ćemo ići, dati priliku svima koji žele raditi, učiti i napredovat te će Škrljevo naredne sezone sigurno imati najviše domaćih dečki spram prijašnjih godina. HT liga je veliki skok u njihovoj karijeri, ali vjerujem da uz kvalitetne suigrače mogu i oni brzo napredovati, rekao je Rajković. 

Okupljenima se obratio i Milan Tomljanović iz tvrtke Adria Oil koji je istaknuo zadovoljstvo suradnjom te je poželio klubu sve najbolje uz nastavak podrške od strane Adria Oila, a ukoliko bude mogućnosti spremni su i pojačati suradnju koja je na obostrano zadovoljstvo.