Time-out
Tri prijatelja, dvije reprezentacije, jedan grad

Tri prijatelja, dvije reprezentacije, jedan grad

Autor: Branko Tabak

Kako je mladi Zadranin postao član makedonske izabrane vrste...

Zove se Krševan Klarica. Zadranin je, rođen i živi u Zadru.Nosi i ime jednog od zadarskih zaštitnika. Kadet je KK Zadar koji je do 12 godine igrao u KK Voštarnica. Na Slovenia Basket turniru, koje slovi kao neslužbeno Europsko prvenstvo dječaka do 14 godina brani boje Makedonije.

Prošle sezone bio je u kampu hrvatske reprezentacije i nije prošao. 

Tata Tomislav veliki je košarkaški zaljubljenik. Predsjednik je KK Voštarnica iz Zadra u kojem je Krševan počeo, igra basket s legendom hrvatske košarke 80-godišnjim Pinom Giergiom, organizira turnire za mlađe uzraste i vodi djecu KK Voštarnica po drugim turnirima. Pa i u Bitolu odakle mu je majka.

Sin Krševan svojim je igrama u Bitoli skrenuo pozornost tamošnjih stručnjaka na sebe, a kada se saznalo da nije prošao u hrvatsku reprezentaciju pozvali su ga u svoje redove.

Poziv je stigao u svibnju. Krševan je prošao probu u kampu kojeg su vodili američki stručnjaci iz Efesa. Struka je rekla svoje te je uvršten među 18 najboljih članova makedonske reprezentacije. Cijelo ljeto proveo je na pripremama nakon kojih je uvršten među 12 najboljih te tako sada brani boje Makedonije na Slovenia Ballu. Štoviše, našao se i na širem popisu U16 reprezetacije makedonske reprezentacije. 

U petak je zaigrao protiv svojih prijatelja iz Zadra, članova hrvatske reprezentacije, Duje Brale i Antonija Franova. Pozirali su zajedno za Basketball.hr i poslali pozdrav svim čitateljima.