Hrvatska
Tri produžetka na Baldekinu!

Tri produžetka na Baldekinu!

Autor: Paulo Sarić

Radost loptanja pod obručima.

U ljepotici, ne samo dosadašnjeg dijela sezone već i čitavog natjecanja, GKK Šibenik je na Baldekinu nakon tri produžetka svladao Škrljevo rezultatom 103-101. Susret je čitavim svojim tijekom bio izjednačen, a momčadi su gotovo svo vrijeme bile unutar dva posjeda. Tek je Paić u dva navrata odveo Šibenčane na plus sedam, na samom otvaranju dvoboja i u 34. minuti (66-59). No, gosti su se ekspresno vratili u egal te polaganjem Briana Williamsa čak i poveli 12 sekundi prije kraja. A onda je počeo show

Prvo je mladi Josip Barnjak u posljednjoj sekundi faulirao Filipa Bundovića koji je zabio prvo slobodno bacanje i poravnao rezultat, da bi drugi puta bio neprecizan čime je utakmicu odveo u produžetak. Prvi produžetak. U njemu su bolje stajali igrači Damira Rajkovića koji su nakon serije 2-9 koju je zaključio Williams u 44. minuti imali plus pet (80-85), no Vitaliju se nije išlo doma pa je s dva vezana ubačaja poravnao rezultat.  Produžetak drugi.

U njemu smo gledali suprotnu sliku. Ovaj puta su Šibenčani bili ti koji su na krilima Bundovića i Vitalija došli na plus pet (94-89), da bi gosti zahvaljujući Štembergeru i Williamsu prvo vratili stvari na početak, da bi košem potonjega i poveli pola koša te prebacili pritisak na domaćina. Ponovno je Vitali bio taj koji je svojim ubačajem, ovaj put s linije slobodnih bacanja, produžio susret. Produžetak treći!

FOTO: GKK Šibenik - službena/official

Njega je bolje otvorilo Škrljevo koje je imalo rezultatsku inicijativu i kontrolu nad utakmicom. Sve do posljednje minute. Stotku je probio Williams za 99-101, a tada je na scenu stupio kapetan Građana Domagoj Bašić i rekao: „Dosta!“. Prvo je vratio svoju momčad u egal, da bi potom 15 sekundi prije kraja i postavio konačan rezultat. Imali su gosti dvije prilike da dodatno produže susret, no prvo je Williams bio neprecizan, a potom i Dino Stipčić te je dvoboj završio pobjedom domaćina. Nakon tri produžetka i 55 minuta igre. Klasik na Baldekinu!

Šibenčane je do pobjede predvodio Toni Vitali s 23 koša i pet skokova, a u stopu ga je slijedio kapetan i večerašnji junak Domagoj Bašić koji je zabio 22 poena uključujući i četiri ključna koji riješili pitanje pobjednika. Najbolji kod gostiju je bio Amerikanac Brian Williams s 26 koševa, sedam asistencija i šest uhvaćenih lopti.