Hrvatska
Regija
VIDEO Trica Marka Ljubičića presudila gradski derbi: Cibona slavi, Cedevita u velikim problemima

VIDEO Trica Marka Ljubičića presudila gradski derbi: Cibona slavi, Cedevita u velikim problemima

Cedvita opet na koljenima...

Nakon četiri kola ABA lige jedina momčad bez pobjede je Zadar. Cibona je u nedjelju navečer pobijedila Cedevitu 78-75 i tako stigla do prve pobjede u sezonu. Cedevitin ulazak u sezonu je, s obzirom na ulaganja i očekivanja, ravan katastrofi. U četiri kola imaju tek jednu pobjedu.

Ključni trenutak utakmice bila je trica Marka Ljubičića za 76-73 nakon koje je Igor Marić s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu.


Ono što je presudilo utakmicu je nevjerojatno loša realizacija Cedevitinih igrača s linije slobodnih bacanja. Iz 30 pokušaja, 13 puta su pogodili. S druge strane trica je bila na visokih 50 posto (14-28). 

Cedevita je već u prvoj četvrtini u jednom trenutku imala +11. U prvih 20 minuta Cibona nijednom nije vodila, a na kraju poluvremena rezultat je bio 36-42 u korist Cedevite, za koju je do velikog odmora James Bell ubacio 14 poena.

Prvi put na utakmici Cibona je povela na 4:07 min. do kraja treće četvrtine, kad je Igor Marić zabio tricu za vodstvo Cibone 51-49, a kasnije su domaćini bili i na 55:52.

Treću četvrtinu Cedevita je zatvorila serijom 5-0, a četvrtu otvorila sa 7-0 (kombiniranih 12-0) i nakon što je Elgin Cook na 6:53 minute do kraja utakmice položio poslije skoka u napadu za vodstvo Cedevite 55-64, trener domaćina Ivan Velić pozvao je timeout.

Cibona je uzvratila serijom 11-0 i na 3:56 minute do završetka povela 68-66, a tu seriju zaključio je košem i dodatnim slobodnim bacanjem bivši igrač Cedevite Filip Bundović.

Kako smo opisali, ključnu tricu na 56 sekundi do kraja utakmice za vodstvo Cibone 76-73 pogodio je Marko Ljubičić, a dva važna slobodna bacanja na sedam sekundi do kraja za prednost Cibone 78-74 zabio je Igor Marić.

U dresu Cedevite Bell je upisao 17 poena i tri skoka, a Cook i Ramljak zabili su po 10 poena.

Na strani Cibone Marić je upisao 22 poena i četiri skoka.